CONCEPT VAN ELEKTRISCHE INFINITI IN JANUARI IN DETROIT TE ZIEN


De dertigste verjaardag van Infiniti zal door Nissan worden gevierd met een elektrische conceptcar. Die zal worden meegenomen naar de autobeurs van Detroit. Het concept is geen vrijblijvend model waarmee getoond wordt waartoe de fabrikant in staat is. Het is daadwerkelijk een voorproefje van hoe de auto’s eruit gaan zien. CONCEPT VAN ELEKTRISCHE INFINITI IN JANUARI IN DETROIT TE ZIEN.

ELEKTRIFICEREN

Infiniti heeft al aangekondigd dat het elektrificeren van het merk niet ver weg is. Het bedrijf wil vanaf 2021 alleen nog maar elektrische modellen aan de line-up toevoegen. Die moeten allemaal gebaseerd worden op het concept dat in januari dus al te zien zal zijn in de autostad van de Verenigde Staten. Daarbij gaat het vooral om het ontwerp van de auto’s. Minder aandacht is er voor de elektrische kant op dit moment.

DERDE MODEL

Het is niet voor het eerst dat Infiniti met een elektrische conceptmodel komt. Sterker nog, dat deed de fabrikant al tweemaal eerder. De modellen, de Prototype 10 en de Q Inspiration, gelden als voorlopers van dit model. De nieuwigheden die op deze modellen al werden toegepast zijn in het nieuwe model nog verder uitgewerkt. Op die manier is de meest duidelijke variant van wat het bedrijf van plan is met elektrische auto’s gecreëerd. De leiding van het bedrijf wil zo snel als mogelijk daadwerkelijk met een productiemodel komen dat op deze plannen gebaseerd kan zijn.

INHAALSLAG MAKEN

Inifiniti wil een inhaalslag maken op het vlak van elektrisch rijden. Tot op heden hield de fabrikant zich afzijdig hiervan. Dat dit echter de toekomst is, is inmiddels wel duidelijk. In 2021 moeten de eerste modellen verkocht worden. In 2025 moet dan de helft van de verkopen al elektrisch zijn. Zo hoopt het snel te zorgen dat de achterstand die is opgelopen op de concurrenten direct gedicht kan worden. Dat Nissan een belangrijke rol hierin speelt lijkt belangrijk. Nissan was tot op heden opvallend succesvol op het gebied van EV’s.

Bron: elektrischeauto.nl

CONCEPT VAN ELEKTRISCHE INFINITI IN JANUARI IN DETROIT TE ZIEN.

Recent Content