CONCEPT VAN ELEKTRISCHE AUDI SUV AL IN 2019 TE ZIEN


Zoals al verwacht werd, zal de conceptcar van de elektrische SUV van Audi al vroeg in 2019 onthuld worden. De auto moet in 2020 definitief op de markt komen en maakt gebruik van het MEB-platform van Volkswagen. De fabrikant heeft zelf hoge verwachtingen van dit model waar het gaat om mogelijke verkopen. CONCEPT VAN ELEKTRISCHE AUDI SUV AL IN 2019 TE ZIEN.

BETAALBAAR

Een belangrijke reden waarom de elektrische SUV van Audi veel verwachtingen schept is de prijs. De fabrikant heeft aangekondigd dat de auto flink wat meer betaalbaar moet worden dan eerdere modellen. Daarmee moet elektrisch rijden weer iets meer bereikbaar worden voor grote groepen bestuurders. Audi heeft al verschillende meer luxe elektrische modellen in de line-up opgenomen. Om die reden denkt de fabrikant dan ook dat er flink wat verkopen te genereren zijn.

DESIGN

Audi zal voor de elektrische SUV vasthouden aan een aantal kenmerken die ook in het design van een ander elektrisch model te zien zijn. De e-tron SUV dient in veel gevallen als voorbeeld. Bijvoorbeeld waar het gaat om de ronde vormen en de manier waarop de grille zal worden vormgegeven. Ook voor andere modellen is de fabrikant voorlopig van plan deze lijn vast te houden. Dat geldt niet voor het platform. De fabrikant heeft al aangegeven naast het MEB-platform van Volkswagen ook een aantal andere mogelijkheden te gaan toepassen. Dat heeft het eerder ook al gedaan bij zijn modellen.

LANGE REEKS

Het concept dat vanaf begin 2019 te zien zal zijn is het eerste in een lange reeks. Audi heeft al aangekondigd tenminste twaalf nieuwe elektrische modellen te gaan brengen. Voor 2025 moeten deze allemaal op de markt zijn. Naast de komende SUV moeten daar tenminste nog vijf andere SUV-modellen die volledig elektrisch zijn tussen zitten. Wat er verder allemaal nog zal komen in de komende periode zal nog moeten blijken wanneer meer plannen zullen uitlekken. Dit hangt ook af van de ontwikkelingen op EV-gebied.

Bron: elektrischeauto.nl

CONCEPT VAN ELEKTRISCHE AUDI SUV AL IN 2019 TE ZIEN.

Recent Content