Coentunnel vanaf vanavond 4 dagen dicht


Verkeer dat de komende dagen door de Coentunnel moet, dient rekening te houden met vertraging. Vanaf 21:00 uur vanavond tot maandag 05:30 uur wordt de oude aan de nieuwe Coentunnel gekoppeld. Coentunnel vanaf vanavond 4 dagen dicht.

De nieuwe Coentunnel is al een jaartje open, in de tussentijd is het oude deel gerenoveerd. Deze werkzaamheden zijn nu klaar, de komende dagen worden de twee delen gekoppeld, de verkeerstechnische installaties aangelegd, onderhouds- en asfaltwerkzaamheden uitgevoerd en belijning en verlichting aangebracht, zo meldt Rijkswaterstaat.

Vanaf maandagochtend zijn 8 rijstroken beschikbaar, waarvan 2 wisselstroken. Dit waren 5 rijstroken. Samen met de Westrandweg (A5) moet de extra capaciteit voor ee betere bereikbaarheid van Amsterdam-Noord em het Westelijk havengebied zorgen.

Omrijden

Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder; een langere reistijd van een half uur en omleiding via de Zeeburgertunnel. Gelukkig is het vakantie, je zou haast denken dat er aan dit soort dingen gedacht wordt bij het plannen van de werkzaamheden. Het liefst ziet Rijkswaterstaat dat weggebruikers het openbaar vervoer pakken, bijvoorbeeld via een vanAnaarBeter- treinkaartje of via gratis pendelbussen vanaf Station Amsterdam Sloterdijk naar bedrijventerrein Westpoort.

Stunteltunnel

De opening van de nieuwe Coentunnel ging niet zonder slag of stoot. Na een abnormaal groot aantal ongevallen, met name vanuit noordelijke richting de stad in, werdenmaatregelen genomen, zoals een inhaalverbod, maximaal 70 km/u in de spits, en aanpassingen aan de rode LED’jes in de tunnel. Dit helpt weinig aan het vermogen van de Nederlander om met zijn auto door een tunnel te rijden, maar het schept wel veiliger voorwaarden.

Coentunnel vanaf vanavond 4 dagen dicht.

Recent Content