CITROËN C-AIRCROSS CONCEPT IS C3 PICASSO VAN DE TOEKOMST


Viel de huidige C3 Picasso al op door z’n polariserende looks, dan belooft zijn spirituele opvolger daar nog eens driedubbel opvallend over te rollen. Deze C-Aircross Concept moet daarvan alvast de voorbode zijn. CITROËN C-AIRCROSS CONCEPT IS C3 PICASSO VAN DE TOEKOMST.

MPV wordt compacte SUV. Het is het verhaal van de Renault Scénic en lijkt ook het lot van de C3 Picasso. Want met de C-Aircross Concept toont Citroën welke richting ze uit zullen gaan met de ‘familie-C3’. Waardoor het aannemelijk is dat ‘Picasso’ in een hoekje mag gaan schilderen om plaats te maken voor een C3 Aircross.

Momenteel vooral nog een concept, deze C-Aircross. Alleen zijn ze de laatste tijd zo uit te doos aan het designen bij Citroën dat je bijna zou denken dat dit gewoon een productieversie is. Met airbumps die overlopen in de beschermstrook onderaan en een iets hogere rijhoogte ten opzichte van de C3. Denk het zwierige motiefje op de plastiek even weg, plaats normale zijspiegels en je krijgt een idee van hoe de productieversie er uit zal zien.

De in de tegenovergestelde open gaande achterdeuren kunnen misschien wel eens blijven, omdat de Fransen pochen over het ontbreken van de B-stijl om instappen te vergemakkelijken. Net zoals de aparte C-stijl trouwens. Die ziet er niet enkel speciaal uit door de vinnen erop, ze zouden een daadwerkelijk aerodynamisch effect hebben.

MINIMALISME

Kwam het interieur van de C3 Picasso nog uit de abstracte periode, dan druipt het minimalisme van het interieur deze C-Aircross Concept. Zwevend schermpje, zwevende head-updisplay voor je neus en een lintje om je smartphone onder te steken. Daarmee moet je het doen. De nodige opbergruimten en comfortabele stoelen moeten het familiegevoel onderstrepen.

Dit wordt nog eens extra in de verg gezet door de hoofdsteunen die ingebouwde luidsprekers en een microfoon hebben. Vooral dat laatste zorgt er voor dat je achteraan een normaal gesprek kan hebben met voorste passagiers zonder dat je naar voor moet leunen om te horen wat ze zeggen.

Op het autosalon van Genève zal Citroën deze C-Aircross Concept voorstellen. Waarna het wachten is op de productieversie die hopelijk niet te hard afwijkt van dit gek hersenspinsel.

bron: autofans.be

CITROËN C-AIRCROSS CONCEPT IS C3 PICASSO VAN DE TOEKOMST.

Recent Content