CHINESE FABRIKANT STELT DAT EV’S IN 2020 GOEDKOPER ZIJN DAN ICE’S


Een Chinese batterijfabrikant stelt dat EV’s al in 2020 goedkoper zijn dan auto’s met een verbrandingsmotor, ook wel ICE’s genoemd. De batterijtechniek is al over twee jaar zo goedkoop dat het omslagpunt gepasseerd kan worden. De hogere prijs was tot op heden een obstakel voor veel consumenten om voor de elektrische auto te kiezen. CHINESE FABRIKANT STELT DAT EV’S IN 2020 GOEDKOPER ZIJN DAN ICE’S.

ENVISION

De batterijfabrikant waar het om gaat is Envision. Dit is de producent die bijvoorbeeld de voormalige batterijfabriek van Nissan heeft opgekocht en op die manier snel een belangrijke grip op de markt voor batterijen heeft gekregen. Door de snelle ontwikkeling is het mogelijk om de batterij straks voor minder dan honderd dollar per kwh te maken. Al lange tijd geldt dit als het magische bedrag waar fabrikanten onder moeten zien te duiken.

DALING

De stelling van Envision is opvallend omdat de batterijen voor EV’s op dit moment nog voor zo’n 145 tot 190 dollar per kwh gemaakt worden. Dat betekent dus dat het volgens de fabrikant mogelijk is om de prijs per kwh binnen een ruim jaar bijna te halveren. Dit zou honderden tot duizenden euro’s van de prijs af kunnen krijgen. Recente schattingen stelden dat het moment waarop het 100 dollar per kwh punt bereikt kon worden nog vijf tot zeven jaar in de toekomst lag. De snelle stappen van Envision zou de markt voor EV’s in een flinke stroomversnelling brengen.

VIJFTIG

De leiding van Envision kijkt hier anders tegenaan. Het doel van honderd dollar is in 2020 al te halen. Over vijf jaar moet het dan mogelijk zijn om de batterijen tegen een prijs van slechts vijftig dollar per kwh te maken. Wanneer dat het geval is dan zijn de auto’s inmiddels zomaar een derde goedkoper dan dieselauto’s en lijkt de keuze voor EV’s niet meer dan logisch te worden. Dit zou ook in het belang van overheden zijn omdat de subsidies die nodig zijn om consumenten te prikkelen dan niet meer nodig zijn.

Bron: elektrischeauto.nl

CHINESE FABRIKANT STELT DAT EV’S IN 2020 GOEDKOPER ZIJN DAN ICE’S.

Recent Content