CHEVROLET VOLT WORDT DOOR GM UIT DE LINE-UP GEHAALD


General Motors gaat een aantal auto’s uit de line-up schrappen. Onder die modellen is de Chevrolet Volt. De auto was enige tijd een voorloper op het gebied van elektrisch rijden bij de fabrikant. Het schrappen is het gevolg van een koerswijziging waarbij andere soorten auto’s gekozen gaat worden in de komende jaren. CHEVROLET VOLT WORDT DOOR GM UIT DE LINE-UP GEHAALD.

GROTER

General Motors wil dat de modellen onder de vlag van Chevrolet groter worden. Crossovers, SUV’s en meer van dergelijke modellen krijgen de voorkeur. Wel is het belangrijk om te weten dat het einde van de Volt niet direct ook hoeft te betekenen dat de fabrikant weer van elektrisch rijden weg gaat bewegen. Dit zal in de toekomst zeker nog een belangrijke rol blijven spelen bij de fabrikant.

MODELLEN

Niet alleen de Chevrolet Volt komt te vervallen. Er zijn ook een aantal andere auto’s die uit de line-up gaan. Zo is bijvoorbeeld de Impala één van de modellen waarmee gestopt wordt. Ook de Cruze zal niet langer gemaakt gaan worden. Er worden dan ook direct een aantal productielijnen gesloten en flink bespaard op de kosten. Vier fabrieken in Noord-Amerika zullen de deuren gaan sluiten. Het zou gaan om een besparing van enkele miljarden. Daarmee wil het bedrijf zich gaan omvormen om klaar te raken voor de toekomst in de autobranche. Dit zal in de komende periode duidelijk moeten gaan worden.

VOLLEDIG

De toekomst van Chevrolet ligt bij volledig elektrisch. Hybride, zoals de Volt, is niet langer de manier waarop de fabrikant naar elektrisch rijden wil kijken. Wel noemde de CEO van het bedrijf de auto een bijzonder model dat belangrijk is geweest is de tijd dat de branche in ontwikkeling was. De tijd is nu echter gekomen om naar een ander soort auto te gaan kijken. De kleine brandstoftank moet helemaal gaan verdwijnen in de auto’s in de toekomst. De verkopen van de Volt liepen ook met tientallen procenten terug de afgelopen kwartalen.

Bron: elektrischeauto.nl

Recent Content