Chevrolet stopt per 2016 in Europa


Kort nadat GM’s CEO Dan Akerson zich voor zijn doen vrij expliciet had uitgelaten over deonwenselijke overlap tussen Opel en Chevrolet in Europa worden er spijkers met koppen geslagen: vanaf 2016 hebben Opel en Vauxhall het rijk alleen in Europa. Chevrolet stopt per 2016 in Europa.

GM verwoordt het zelf als volgt: “Chevrolet to focus on iconic products in Europe”. Met andere woorden: de Corvette houden we, maar alle Sparks, Aveo’s en hoe die Koreaanse volumedingen verder ook maar mogen heten gaan er uit, en mogen hun leven buiten Europa voortzetten. Na Daihatsu is dit de volgende aftocht van de Europese markt.

Chevrolet kennen wij naast de Corvette als gezegd van veel rebadge-modellen, maar het merk is wereldwijd ontzettend groot. Met 5 miljoen verkopen is het GM’s grootste merk, en dat zal het ook wel blijven, alleen is er in Europa geen markt voor.

Wel geeft het management aan dat Chevy een ‘broad presence’ zal houden in Rusland en zijn voormalige sattelietstaten, maar hoe dit precies vorm krijgt moeten we nog zien.

Voorts is GM van plan in Europa meer nadruk op Cadillac te leggen. Al jarenlang worden er van het merk Europawijd hooguit een handjevol auto’s verkocht, wij zijn erg benieuwd naar de poging om het merk zich nu wel in Europa te laten nestelen. Met de ATS wil het vooralsnog ook niet echt vlotten…

En wat gaat er met de huidige klanten gebeuren? Chevrolet will work closely with its dealer network in Western and Eastern Europe to define future steps while ensuring it can honor obligations to existing customers in the coming years. OK…je Trax of andere rebadge kan je natuurlijk ook bij de Opel-dealer langsbrengen, voor de rest wordt vast ook wel een oplossing gevonden.

Verkopen

De laatste jaren waren Chevrolets verkoopcijfers in Nederland als volgt:

2008 – 7.323
2009 – 4.270
2010 – 7.034
2011 – 9.268
2012 – 8.710

Dit jaar bleven de verkopen t/m oktober op 1.813 steken.

Chevrolet stopt per 2016 in Europa.

Recent Content