Chevrolet Spark EV Nieuws


Benzine, lpg en nu ook elektrisch

Toen de Chevrolet Spark een aantal jaren geleden werd voorgesteld aan het Nederlandse publiek, liepen wij niet echt warm voor de opvolger van de Matiz. Pas na een update in de vorm van een LPG installatie en de nodige fiscale overheidssteun vlogen de Sparkjes als warme broodjes over de toonbank. Nu trekt Chevrolet opnieuw de trukendoos open in de vorm van de Spark EV. Chevrolet Spark EV Nieuws.

Techniek van grote broer Volt

De Spark EV werd een tijdje geleden gepresenteerd en na de nodige enthousiasme van de pers en het publiek heeft Chevrolet besloten de auto daadwerkelijk in productie te nemen. Met een hoop onderdelen van de grote Volt is de Spark omgetoverd tot een volledig elektrische auto met een actieradius van 135 km. Hij deelt onder andere Lithium Ion techniek voor de accu’s en het regeneratieve remsysteem met de grotere Volt.

Cijfers van een hot hatch

Waar de Chevrolet Spark Bi-Fuel op dit moment één van de traagste auto’s op de Nederlandse markt is, heeft Chevrolet ervoor gekozen dit niet het geval te laten zijn bij de EV. Met een vermogen van 130 pk en een hoogst indrukwekkend koppel van 540 Nm sprint de Spark EV in 8,5 seconden naar de 100 km/u. Cijfers die meer thuis horen bij een hot hatch en zelfs een auto als de Ferrari 458 Italia is jaloers op het koppel dat de Spark EV aan boord heeft.

Verschillende laadmogelijkheden

De Spark EV kan opgeladen worden via een normale huis tuin en keuken stopcontact wat resulteert in zeven uur laadtijd voor een volle accu. Via een snellader is dit mogelijk binnen twintig minuten en het accupakket is bestand tegen meerde snel-ladingen per dag. Op het gebied van veiligheid lijkt de Spark EV helemaal volgepropt met airbags en systemen. Zo zien we een uitgebreid ESP systeem met hill start assist en maar liefst 10 airbags!

Twee LCD HD schermen

Het interieur van de Spark EV is aangepast. Het instrumentarium is vervangen door een HD scherm dat we ook tegen komen in de Chevrolet Volt. Het geeft informatie weer over de accu en het stroomverbruik door middel van fraaie animaties. Centraal op het dashboard zien we eveneens een fors LCD HD scherm voor de bediening van het navigatiesysteem en het multimediagedeelte. De Chevrolet Spark EV is namelijk op meerdere manieren volledig te integreren met een smartphone en zelfs Siri van IOS wordt ondersteund.

Het streven is onder de €20.000,-

De eerste Chevrolets Spark lopen op dit moment van de band in de Verenigde Staten. Pas aan het einde van dit jaar kunnen wij de Spark verwelkomen in Europa. Over een eventuele prijs wil de Nederlandse importeur nog niet veel kwijt maar het streven is om onder de €20.000,- te blijven. Wel is bekend dat Chevrolet 160.000km en 8 jaar garantie geeft op het accupakket.

Recent Content