CHAUVINISME: SUBARU IMPREZA IS AUTO VAN HET JAAR IN JAPAN


En daarmee eindigt de Japanner voor de Mercedes E-Klasse, Audi A4 en BMW M2. Jep, dat las je goed. CHAUVINISME: SUBARU IMPREZA IS AUTO VAN HET JAAR IN JAPAN.

Dat Japanners blijkbaar stevig andere parameters gebruiken om te bepalen wat nu juist de auto van het jaar is. Want geef toe, in de lijst; Toyota Prius, Audi A4, BMW M2, Jaguar F-Pace, Volvo XC90, Subaru Impreza en Abarth 124 Spider zal je waarschijnlijk nooit de Impreza de volle punten geven. Niet dat er iets mis is met de Subaru maar de concurrentie is ijzersterk, stevig beter afgewerkt en vaak een technologische showcase (we kijken naar jou E-Klasse).

Nee, voor de Japanse juryleden is de auto van het jaar een sedan met een boxermotor, vierwielaandrijving en wat verstopte rallygenen. Daarna mag de Toyota Prius (ook een Japanner) volgen en dan de Audi A4.

Onze Europese evenknie, de COTY-verkiezing weet pas in maart volgend jaar haar winnaar. Al zijn daar de finalisten wel bekend; De Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes E-Klasse, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR en Volvo S90/V90.

CHAUVINISME: SUBARU IMPREZA IS AUTO VAN HET JAAR IN JAPAN.

Recent Content