CADILLAC WORDT BELANGRIJKST ELEKTRISCHE MERK VAN GM


General Motors kondigde recentelijk al aan zich op een andere manier op en elektrische toekomst te richten. Nu is duidelijk aan het worden hoe dit eruit gaat zien. Zo is bekend geworden dat Cadillac voorop zal lopen bij de elektrische ontwikkelingen die zich bij GM zullen gaan voltrekken de komende jaren. CADILLAC WORDT BELANGRIJKST ELEKTRISCHE MERK VAN GM.

HET BASISMODEL

GM bracht een persverklaring naar buiten waarin de plannen met Cadillac werden geopenbaard. Daarin werd aangegeven dat er een duidelijk plan met het merk is. Binnenkort komt het eerste elektrische model op de markt. Dit model moet gelden als het basismodel waarop ook de andere auto’s worden ontwikkeld. Het is voor GM vooral belangrijk dat de elektrische Caddy’s een meerwaarde gaan bieden aan de bestuurders van de auto’s.

VERNIEUWING

De keuze van GM om voor Cadillac te gaan is goed te begrijpen volgens de kenners. Het merk was wel toe aan wat vernieuwing. Dat het luxemerk zich nu op elektrische auto’s gaat richten is daarom een slimme zet. Bovendien was de Chevrolet Bolt een redelijk succes, maar onvoldoende voor GM om juist voor Chevrolet te kiezen als het voortrekkende merk in de ontwikkeling naar elektrisch rijden. Bovendien zijn de concurrenten van het luxe merk, bijvoorbeeld Mercedes en BMW, ook druk met de ontwikkeling van EV’s. Het merk moet dus ook iets doen om bij te blijven. Zo stellen de kenners.

PLANNEN

Nu duidelijk is dat Cadillac de voorloper zal zijn als het om elektrische auto’s van General Motors gaat werpt zich wel een volgende vraag op. De fabrikant beloofde 20 elektrische auto’s voor het jaar 2023 op de markt te gaan brengen. De vraag is nu dus of dit alle 20 modellen van het luxe merk zullen zijn, of dat er ook gekozen wordt om enkele modellen bij de andere merken van GM onder te brengen. Hierover moet op korte termijn wel enige duidelijkheid komen.

Bron: elektrischeauto.nl

CADILLAC WORDT BELANGRIJKST ELEKTRISCHE MERK VAN GM.

Recent Content