Cadillac Escalade


Platenbonzen, rappers, louche vastgoedmagnaten en andere liefhebbers van Escalades: maak kennis met jullie nieuwste asobak. Cadillac Escalade.

General Motors mag dat ten onder zijn gegaan aan logge apparaten met exorbitante verbruikscijfers, het faillissement betekende niet het einde voor één van Cadillacs grootste smaakmakers. De Escalade wordt namelijk gewoon weer vernieuwd, waarbij opnieuw is gekozen voor een imposante grille, nu voorzien van grote verticale stroken LED-verlichting aan weerszijde en in de bumper. Iets dat we al regelmatig in conceptcars van de Amerikanen zien.

Het interieur van de nieuwe Escalade werd eerder al vrijgegeven door Cadillac. Een vloeiend lijnenspel dat we ook in de ATS, CTS en XTS terugzien. En natuurlijk het CUE infotainmentsysteem een stuk beter dan het huidige interieur, hieronder te zien.

De gelekte afbeeldingen hieronder zijn eens niet afkomstig van oudmedialen die de deur niet dicht hadden zitten, maar komen uit een video die Amerikaanse Autobloggers per ongeluk/expres online hadden staan. Die video is inmiddels weggehaald, maar niet voordat er de nodige screenshots van werden gemaakt.

UPDATE: De productie van de Escalade 2015 zal begin volgend jaar in de fabriek in Arlington een aanvang nemen. De modelreeks zal bestaan uit het standaard Escalade-model en, net als dat bij de huidige generatie het geval is, een verlengde ELV-uitvoering. De nieuwe Escalade zal eind volgend jaar in Europa op de markt komen.

De Escalade, met twee- en vierwielaandrijving, beschikt over een nieuwe 6.2-liter V8- motor die krachtiger en efficiënter is dan in de voorgaande modellen. Cadillac’s Magnetic Ride Control, ‘s werelds snelst reagerend wielophangingssysteem, is nu standaard en zorgt voor gecontroleerde rijprestaties.

Bron

Cadillac Escalade.

Recent Content