Cadillac ELR-prijzen


Collega Rico noemde de ELR, Cadillacs strakgelijnde plug-in hybride coupé, ten tijde van Genève de beste reden om geen Ampera/Volt te rijden. We hebben er nu echter een reden bij om toch maar voor laatstgenoemde te gaan, namelijk de (Amerikaanse) nieuwprijs van de ELR. Cadillac ELR-prijzen.

Deze bedraagt met $75.995 ongeveer het dubbele van die van de Ampera/Volt, een flinke smak geld voor een plug-in met een 1.4 liter vierpittertje en een elektrische range van 56 km. Voor minder geld koop je in de VS een BMW 740i of een hele dikke CTS, en ik denk dat ik wel weet welke van deze auto’s de gemiddelde Amerikaan meer aanspreekt.

Kan je nog iets meer dollars op een auto stukslaan, dan koop je een Tesla Model S, die puur elektrisch dezelfde range heeft als de ELR met zijn elektromotor en range extender gecombineerd. De ELR lijkt me dus een beetje een ‘wal-en-schip-model’, maar misschien is deze visie te pessimistisch.

Cadillacs eerste productie-plug-in (op basis van het Converj Concept) gaat in de VS vanaf januari 2014 in de verkoop, met dank aan enkele milieusubsidies wordt de prijs nog een stukje gedrukt. Ik vraag me echter af hoeveel er van over de toonbank gaan.

De auto, die zijn aandrijflijn met eerdergenoemde Volt deelt, komt in 2014 ook naar Europa, hoewel nadere details hieromtrent nog bekend moeten worden gemaakt.

Bron

Cadillac ELR-prijzen.

Recent Content