Cadillac ATS Coupé: American muscle met vier cilinders


Tijden veranderen en dat merk je maar al te goed. American muscle hoeft niet meer per se te komen in de vorm van een V8. De nieuwe Cadillac ATS Coupé moet het zelfs stellen met de helft van dat aantal cilinders. Is dat een nadeel? Welnee, dankzij z’n 2.0 liter viercilinder turbo kan deze Amerikaan eindelijk een beetje meekomen in Europa. Cadillac ATS Coupé: American muscle met vier cilinders.

Eventuele vrees voor een minder gepeperd model is ongegrond. Ondanks z’n voor Amerikaanse begrippen kleine motor is de Cadillac ATS Coupé zeer snel. Zijn 203 kW/276 pk en 400 Nm zijn goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 5,8 seconden.

De vraag is natuurlijk of de gevestigde Europeanen bang moeten zijn voor deze Yank. Zijn specs liegen er in elk geval niet om: de ATC Coupé beschikt over een bijna perfecte 50/50 gewichtsverdeling, een laag zwaartepunt, multilink achterwielophanging en variabele elektrische stuurbekrachtiging. Bovendien is de coupé optioneel leverbaar met vierwielaandrijving en een sportonderstel met Magnetic Ride Control en een sperdifferentieel.

Hoewel de coupé natuurlijk sterk verwant is aan de sedan, is alles achter de A-stijl opnieuw ontworpen. Daarnaast is de coupé breder en voorzien van Cadillac’s vernieuwde logo. Zijn jongere leeftijd ten opzichte van de sedan betekent eveneens dat het multimediasysteem is verbeterd. Het beschikt nu over spraaksturing en voorleesfunctie.

De Cadillac ATS coupé arriveert deze herfst bij de dealers.

Cadillac ATS Coupé: American muscle met vier cilinders.

Recent Content