BYD WACHT NOG HEEL EVEN MET CANADESE FABRIEK


Het Chinese BYD, ook wel: Build Your Dream, wacht nog heel even met het openen van een Canadese fabriek. De autofabrikant laat wel weten dat het niet perse betekent dat de fabriek er helemaal niet komt. Slechts wordt gekozen om dit niet op dit moment te doen uit zakelijk oogpunt. BYD WACHT NOG HEEL EVEN MET CANADESE FABRIEK.

TRUCKS

BYD was voornemens om in Canada een specifieke fabriek voor elektrische trucks te openen. De fabriek zou zo’n 40 mensen aan werk kunnen helpen. Er was al een locatie gekozen in de provincie Ontario. Die locatie blijft voorlopig wel nog on hold staan. Wanneer de Chinese fabrikant besluit om het plan nieuw leven in te blazen, dan kan dit dus ook direct gedaan worden. Voorlopig blijft de focus echter op de fabriek in Californië.

BUSSEN

Hoewel BYD geen specifieke reden heeft gegeven, is wel te raden wat het besluit heeft ingegeven. Volgens de kennis die beschikbaar is, is het aantal orders om elektrische trucks te leveren beperkt gebleven in Canada. In het land is men vooral geïnteresseerd in de elektrische bussen van de autofabrikant. Er is dus zakelijk geen goede case te maken voor het openen van een fabriek die zich op trucks richt. Toch lijkt het er wel op dat de markt voor elektrische trucks binnenkort openbreekt. Op dat moment wil de fabrikant kunnen inhaken op de trend.

WAARDE

De verandering van koers heeft de waarde van het bedrijf niet aangetast. Doordat de markt in China voor elektrische auto’s erg sterk is, wordt BYD op een waarde van 20 miljard dollar geschat op dit moment. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom veel grote investeerders zich achter de autofabrikant hebben geschaard. Onder hen is bijvoorbeeld Warren Buffett. Verwacht wordt dat de fabrikant ook in de komende periode nog veel orders voor auto’s trucks en bussen zal gaan binnenhalen nu elektrisch rijden meer en meer op de voorgrond komt te staan.

Bron: elektrischeauto.nl

BYD WACHT NOG HEEL EVEN MET CANADESE FABRIEK.

Recent Content