BYD VOEGT DE QIN EV TOE AAN HET BESTAANDE GAMMA


Vandaag heeft het Chinese Build Your Dreams (BYD) de Qin EV toegevoegd aan het bestaande leveringsprogramma. Hiermee wordt het de eerste volledige elektrische personenenauto die de autofabrikant kan leveren. BYD is echter niet onbekend met elektrische voertuigen. Zo levert de fabrikant inmiddels al geruime tijd elektrische bussen en vrachtwagens over de gehele wereld. BYD VOEGT DE QIN EV TOE AAN HET BESTAANDE GAMMA.

QIN EV

De nieuwe Qin EV wordt toegevoegd aan het bestaande gamma van de Qin Pro. Opvallend genoeg heeft de volledig elektrische Qin een andere carrosserie in tegenstelling tot zijn plug-in hybride broer. Vooral de daklijn van de Qin EV oogt compleet anders en dit lijkt dus verder niets te maken te hebben met het accupakket wat noodzakelijk is.

Details over de Qin EV zijn helaas schaars, maar toch heeft de fabrikant wel wat details gedeeld. Helaas ontbreekt ieder detail over het gekozen accupakket. Wel is duidelijk dat de elektromotor in deze Qin EV voor 136 pk zorgt. De actieradius van deze volledig elektrische Qin ligt op 421 kilometer. De topsnelheid van deze auto ligt volgens BYD op 130 km/h.

Vooralsnog zal de Qin EV niet in Nederland beschikbaar gaan komen. Wel wordt langzaam duidelijk dat de fabrikant grote interesse heeft om ook in Europa hun personenauto’s te gaan verkopen. Wij missen dan wellicht dit model in Nederland, maar tegen die tijd heeft BYD gegarandeerd wel weer een andere volledig elektrische personenauto in hun leveringsprogramma.

ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Het Chinese BYD is zeker geen onbekende in de wereld van elektrische voertuigen en mag zeker als grote speler gezien worden. Zo heeft de fabrikant in Europa al enkele elektrische bussen geleverd, waaronder bussen voor Brussel Airport. Daarnaast zijn in Zweden, Spanje en Italië inmiddels de elektrische bussen van BYD terug te vinden. De fabrikant levert daarnaast in Amerika volledig elektrische vuilniswagens. Op het gebied van grote commerciële voertuigen is BYD dus een grote speler, maar tot op heden ontbrak een volledig elektrische personenauto. Vanaf vandaag is daar dus verandering in gekomen en is het leveringsprogramma van BYD helemaal compleet dankzij de Qin EV.

GROOTSTE FABRIKANT

Voor veel mensen is BYD een onbekende speler en autofabrikant. Toch produceert en verkoopt de fabrikant al sinds 2015 plug-in hybrides en volledig elektrische voertuigen. Al vier jaar op rij is deze fabrikant de grootste leverancier van deze voertuigen. Om ook de grootste fabrikant hierin te blijven heeft BYD recentelijk een samenwerkingscontract gesloten met Toyota. Samen met Toyota zullen ze personenauto’s gaan ontwikkelen die volledig elektrisch zullen gaan rijden. De ervaring van BYD op dit gebied is voor Toyota van vitaal belang.

Bron: elektrischeauto.nl

BYD VOEGT DE QIN EV TOE AAN HET BESTAANDE GAMMA.

Recent Content