BYD VIERT 20 JARIG BESTAAN IN EUROPA


BYD EEN VAN DE VIJF GROOTSTE CHINESE INVESTEERDERS IN NEDERLAND

BYD Europe is 20 jaar actief in Europa. Een hoogtepunt dat deze week is gevierd met een speciale ceremonie in Schiedam, de plaats waar het Europese hoofdkantoor van BYD sinds december 1998 is gevestigd. BYD VIERT 20 JARIG BESTAAN IN EUROPA.

Sprekers tijdens de ceremonie waren Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe, dhr. Guosheng Zhang, economisch en commercieel adviseur van de Chinese ambassade in Nederland, en dhr. Cor Lamers, burgemeester van Schiedam. Laatstgenoemde sprak mede namens de stadsregio Rotterdam. De aansluitend gehouden receptie werd bezocht door mevrouw Barbara Kathmann, wethouder economische zaken in Rotterdam, en door klanten, toeleveranciers en andere partners van BYD Europe.

“Met onze ‘new energy solutions’ levert BYD een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van emissievrij vervoer in heel Europa”, zegt Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe. “Batterijtechnologie maakt de lucht die we inademen schoner. BYD en de klanten van BYD leveren een waardevolle bijdrage aan de verduurzaming. Nederland is een belangrijk gidsland. Het is het land waar wij vijf jaar geleden voor het eerst onze fullsize emissievrije bussen hebben ingezet. Ook in de toekomst blijven wij vasthouden aan onze rol als innovator binnen de sector. We blijven nauw samenwerken met academici, klanten en overheden. Ook in een markt met toenemende concurrentie zijn wij in staat om onze koppositie te behouden.”

“Wij voelen ons sterk verbonden met de regio Rotterdam, met Nederland en met Europa. BYD Europe viert niet alleen het 20-jarig jubileum op het Europese continent. We vieren vooral ook ons jubileum in deze stad. Wij voelen ons hier welkom en gesteund door de lokale overheid en onze partners, klanten en toeleveranciers.”

Dhr. Guosheng Zhang, economisch en commercieel adviseur van de ambassade van de Volksrepubliek China in Nederland: “De afgelopen 20 jaar heeft BYD in Nederland een aantal uitzonderlijke doelen bereikt. Wat begon als een acculeverancier met een bescheiden aantal medewerkers is uitgegroeid tot een snel expanderende onderneming met meer dan 90 medewerkers en activiteiten op het gebied van zonne-energie, energieopslag en elektrische voertuigen. De toekenning van het certificaat “Invest in Holland” door de Nederlandse overheid is een verdere bevestiging dat BYD een belangrijke bijdrage levert aan de Nederlandse economie en een gewaardeerd lid is van de Nederlandse samenleving: allemaal feiten waar wij trots op toekijken. BYD is een hightech bedrijf en gespecialiseerd in technologische innovaties die het dagelijkse leven beter maken. Innovatieve hightech ondernemingen zoals BYD scheppen nieuwe kansen voor samenwerking tussen onze beide landen en zijn de drijvende kracht achter de Chinese economie.”

Cor Lamers, burgemeester van Schiedam: “Onze regio en stad bieden goede faciliteiten en kansen voor bedrijven die zich hier willen vestigen. Op dit bedrijventerrein, op de grens met Rotterdam, heeft BYD de ruimte om door te blijven groeien. Ik benadruk hierbij het woord ‘blijven’, want het bedrijf heeft al een zeer indrukwekkende staat van dienst. BYD is een van de vijf grootste Chinese investeerders in Nederland. Dat BYD ervoor heeft gekozen om zich juist hier te vestigen, bevestigt de positie van de regio Rotterdam als een aantrekkelijke regio voor bedrijven met een specialisatie in innovatie en duurzaamheid. Een profiel dat goed aansluit bij alles waar Schiedam voor staat.”

BYD Europe was in 1998 de eerste buitenlandse vestiging van het Chinese BYD Company. De eerste activiteit was het importeren van BYD accu’s. Binnen een aantal jaren kwamen daar nieuwe activiteiten bij, waaronder de verkoop van zonnepanelen. Sinds 2012 is de portfolio uitgebreid met elektrische bussen, heftrucks en taxi’s. Ook energieopslag en – zeer binnenkort – elektrische trucks zijn hier tegenwoordig onderdeel van.

Met meer dan 650 verkochte elektrische bussen is BYD de grootste en meest succesvolle leverancier van elektrische bussen in Europa. Twee jaar geleden verhuisde de Europese busproductie van China naar twee fabrieken in Hongarije en Frankrijk. De Hongaarse fabriek in Komarom heeft sindsdien e-bussen gebouwd voor de Nederlandse afnemers Connexxion en Syntus en voor de Zweedse busmaatschappij Nobina. Ook de speciale 12 meter lange bussen voor Brussels Airport Company en het buschassis voor klanten in het Verenigd Koninkrijk komen uit Hongarije. De fabriek in het Franse Beauvais verzorgt de assemblage van elektrische bussen voor de Franse markt en heeft, sinds de opening in oktober 2018, diverse e-bussen afgeleverd aan drie steden in Frankrijk.

De samenwerking tussen BYD en Alexander Dennis, de grootste stadsbus- en touringcarbouwer van het Verenigd Koninkrijk, heeft geresulteerd in een marktaandeel van 60% in het VK. Een primeur is de toekenning van een order voor de allereerste elektrische dubbeldeksbussen voor Transport for London en voor het Verenigd Koninkrijk. De 37 elektrische BYD ADL dubbeldeksbussen worden later dit jaar afgeleverd.

Ook de heftruckdivisie van BYD groeit gestaag in Europa. Dit jaar breidt het netwerk uit naar Frankrijk, Scandinavië en Polen, waarmee bijna volledige Europese dekking een feit is. Op dit moment telt het volledige netwerk 50 dealers. Vorig jaar groeide het aantal orders voor heftrucks met 40%. Deze week is weer een mijlpaal bereikt: de aflevering van de 1.500e heftruck aan een Europese klant. De doelstelling is om dit verkoopaantal in 2019 te verdubbelen.

Het afgelopen jaar heeft BYD Europe twee nieuwe markten aangeboord: de markt voor elektrische trucks en bedrijfsvoertuigen. Twee prototypes, een elektrische tractor voor vliegvelden, havens en distributiecentra en een 7,5 ton elektrische truck zijn in 2018 naar Europa gekomen en hebben een succesvolle testfase achter de rug. De volgende stap is de vorming van een salesteam en een dealernetwerk. De officiële lancering staat later dit jaar gepland.

Bron: elektrischeauto.nl

BYD VIERT 20 JARIG BESTAAN IN EUROPA.

Recent Content