BYD TOONT VOLLEDIG ELEKTRISCHE TRUCKS IN SPANJE


BYD laat drie ‘zero emission’ bedrijfsvoertuigen zien aan fleetowners in Europa. Naast twee volledig elektrische trucks heeft BYD het plan om een elektrische bestelauto op de Europese markt te brengen. De eerste kennismaking vond vorige week plaats in het Estadio Nueva Condomina in Murcia in het zuidoosten van Spanje. BYD TOONT VOLLEDIG ELEKTRISCHE TRUCKS IN SPANJE.

De BYD e-trucks en e-vans hebben hun kwaliteiten reeds bewezen in China en andere werelddelen en komen nu ook beschikbaar voor Europese klanten. De kennismakingsbijeenkomst in Murcia werd georganiseerd door BYD en heftruckdealergroep Tomi Maquinaria, dat BYD vertegenwoordigt in de Spaanse regio’s Murcia en Almeria. Onder de gasten waren vertegenwoordigers van de lokale en regionale Spaanse overheid, logistieke bedrijven en dealerbedrijven.

BYD Elektrische Truck

BYD gaat nu ook volledig elektrische bedrijfswagens leveren. Eerst in Spanje, later in andere delen van Europa.

De eerste BYD e-trucks die voor Europese klanten beschikbaar zullen komen, zijn de lichte truck T6 (GVW 7,5 ton) en de trekker Q1M (GCWR 40 ton), waarbij laatstgenoemde specifiek is ontworpen voor gebruik op vliegvelden en in distributiecentra. Het derde model is de volledig elektrische BYD T3, de eerste BYD bestelauto voor Europa. Samen vormen de nieuwe modellen de voorhoede van een volledig dekkende range met 100% elektrische lichte en zware bedrijfsvoertuigen die BYD de komende jaren in Europa op de markt brengt.

Patricio Valverde, gedeputeerde voor ontwikkeling en infrastructuur voor de regio Murcia: “We willen Grupo Tomi graag bedanken voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en innovatie, waardoor we in staat zijn om kosten te reduceren en de impact op het milieu te beperken.”

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe: “Voor BYD is dit een grote stap. We staan aan de vooravond van de introductie van een reeks beproefde en concurrerende emissievrije voertuigen in kernsegmenten van de bedrijfswagenmarkt. Onze eerder gelanceerde volledig elektrische productlijnen hebben een sleutelpositie verworven in hun respectievelijke marktsegmenten – taxi’s, stadsbussen en heftrucks. BYD is Europees marktleider met elektrische stadsbussen en heeft onlangs de 50.000ee-bus  geproduceerd. Dit jaar verwachten we onze 3.000e elektrische heftruck af te leveren aan onze Europese klanten. We hebben het volste vertrouwen dat we met onze vierde productlijn, e-trucks, onze marktpositie op de zeer competitieve Europese bedrijfswagenmarkt verder kunnen uitbouwen.”

BYD Elektrische Heftruck

Antonio Martinez, General Director van Tomi Group: “In Spanje zijn we echte pioniers: wij brengen de schoonste aandrijftechniek van de markt naar onze wegen. Samen kunnen we deze technologie optimaal benutten en een voorbeeldrol vervullen voor de rest van Europa.”

Javier Contijoch, Vice President of Sales van BYD Europe: “De Europese truckdivisie van BYD is opgericht in 2018. Sindsdien hebben we door heel Europa tests uitgevoerd met twee elektrische prototypes. We hebben Spanje gekozen als onze eerste afzetmarkt. De aanstaande lancering van elektrische trucks is voor BYD het startpunt voor de verdere uitrol van deze producten in Europa. Binnenkort zullen andere Europese regio’s volgen.”

Bron: elektrischeauto.nl

BYD TOONT VOLLEDIG ELEKTRISCHE TRUCKS IN SPANJE.

Recent Content