BYD PRESENTEERT VERNIEUWDE ELEKTRISCHE BUS


BYD toont het meest populaire model in Europa, een 12 meter lange elektrische bus, aan de bezoekers van de UITP Global Public Transport Summit in Stockholm. De volledig elektrische en 100% emissievrije BYD bus heeft een nieuwe lichtgewicht aluminium carrosserie en biedt meer comfort dankzij een geoptimaliseerde aandrijflijn en betere geluidsisolatie. BYD PRESENTEERT VERNIEUWDE ELEKTRISCHE BUS.

De 12 meter lange elektrische stadsbus is het populairste model van de elektrische bussenlijn van BYD. De verkooptopper wordt geproduceerd in Hongarije en is de meest geliefde keuze van busdiensten en aanbieders van openbaar vervoer in heel Europa. De vernieuwde elektrische bus van 12 meter is beschikbaar in nieuwe kleuren en in twee uitvoeringen met twee of drie deuren en ruimte voor maximaal 80 passagiers.

BYD – EEN STERKE SPELER IN EUROPA

Afgelopen mei bereikte BYD een belangrijke mijlpaal met de aflevering van de 50.000e elektrische bus. De 12 meter lange bus is onderdeel van een order voor vijftien elektrische stadsbussen voor openbaarvervoermaatschappij TUBASA in het Spaanse Badajoz. Met meer dan 50.000 verkochte exemplaren is BYD de wereldmarktleider in elektrische bussen. Met meer dan 700 afgeleverde bussen en orders heeft BYD een marktaandeel van ruim 20% opgebouwd in de Europese markt voor elektrisch busvervoer.

BYD bouwt de 12 meter lange elektrische bussen in de eigen fabriek in het Hongaarse Komarom. Om klanten door heel Europa optimaal te bedienen, is de productiecapaciteit recent uitgebreid met een state-of-the-art fabriek in het Franse Beauvais waar een breed assortiment elektrische bussen wordt gebouwd voor de Franse markt, inclusief midibussen, gelede bussen en touringcars.

“Onze activiteiten in Europa vertalen zich in indrukwekkende cijfers,” zegt Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe. “Meer dan 700 operationele elektrische bussen van BYD door heel Europa, een aandeel van meer dan 20% van de Europese markt, en de 50.000e geproduceerde elektrische bus: de vraag naar emissievrij vervoer groeit in een hoog tempo en het busvervoer loopt voorop. In de bussector is BYD koploper in elektrische mobiliteit, met bewezen betrouwbare en veilige technologie: eigenschappen die doorslaggevend zijn voor busmaatschappijen van klein tot groot. Samen met onze grote expertise op het gebied van laadinfrastructuur kunnen wij klanten op het gebied van elektrische mobiliteit een passende totaaloplossing bieden.”

Recente BYD-hoogtepunten op het gebied van fleetorders en afleveringen in Europa zijn onder meer:

  • Badajoz, Spanje: 15 elektrische bussen van 12 meter voor TUBASA
  • Madrid, Spanje: 15 elektrische bussen van 12 meter voor EMT Madrid
  • Badalona, Spanje: 8 elektrische bussen van 12 meter voor TUSGSAL
  • Coimbra, Portugal: 8 elektrische bussen van 12 meter voor SMTUC
  • Messina, Italië: 16 elektrische bussen van 8,7 meter voor ATM
  • Zweden: 20 elektrische bussen 18 meter voor Nobina (onderdeel van een wagenpark van 138 elektrische bussen van BYD
  • Groot-Brittannië: 37 ADL Enviro400EV dubbeldekkerbussen voor Metroline (Transport for London)

BYD’S 12 METER LANGE ELEKTRISCHE BUS – HET POPULAIRSTE BUSMODEL VAN BYD

De nieuwe volledig aluminium bouwwijze van de elektrische bus zorgt voor een lager gewicht ten opzichte van het vorige model, bij een grotere torsiestijfheid en betere corrosiewerende eigenschappen.

Voor de aandrijving zorgt BYD’s volledig elektrische aandrijflijn. Het hart wordt gevormd door een hoge capaciteit 348 kWh ijzerfosfaat accupakket dat zorgt voor een indrukwekkende actieradius van 250 kilometer (lange elektrische bus van 12 meter). Andere factoren die bijdragen aan de betrouwbaarheid en het comfort zijn BYD’s innovatieve naafmotoren die een transmissie, aandrijfassen en differentiëlen overbodig maken. Het toonaangevende BYD Battery Thermal Management System (BTMS) waarborgt een optimale temperatuurregeling en heeft zich bewezen als een effectieve manier om accudegradatie tegen te gaan. Tegelijkertijd vergroot het systeem de levensduur van het accupakket en de actieradius.

Naast elektrische bussen op maat biedt BYD complete maatwerkoplossingen op het gebied van laadinfrastructuur. Voor elke klantwens is een passend laadsysteem voorhanden, variërend van AC laadtechniek en DC laadtechniek tot opportunity charging. De laadsystemen van BYD zijn eenvoudig te installeren en gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.

Het Smart Monitoring and Diagnosing System (SMDS) stelt BYD-klanten in staat om de laadstatus van elke elektrische bus en elk laadpunt real-time te monitoren. Ook is het mogelijk om eventuele problemen of storingen op afstand uit te lezen en het wagenpark op afstand te beheren, wat bijdraagt aan een verdere verlaging van de onderhoudskosten. Alle door SMDS vastgelegde rijgegevens zijn beschikbaar voor nadere analyse en aanvullend onderzoek.

Een nieuw intelligent laagvoltage energiebeheersysteem integreert alle elektrische circuits van de bus, terwijl een nieuw en verbeterd zelfdiagnosesysteem zaken als oververhitting en overspanning signaleert. Afhankelijk van de wensen van de klant kan het systeem in verschillende operationele behoeften voorzien. Deze aanvullende bescherming van de hardware en software vergroot het veiligheidsniveau van de bus.

Verdere optimalisatie van de aandrijflijn en de geluidsisolatie dragen bij aan een lager geluidsniveau en een betere rijbeleving voor de chauffeur en de passagiers. De soepele acceleratie vergroot het inzittendencomfort, net als de aanwezigheid van usb-aansluitingen.De vernieuwde elektrische bus is leverbaar in een ruimer aanbod kleuren en nieuwe kleurschema’s die nog beter aansluiten bij de eisen en wensen van klanten.

“Met onze productlijn van elektrische bussen hebben we een uitstekend aanbod dat aansluit bij alle mogelijke klantwensen op het gebied van personenvervoer,” zegt Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe. “Van onze compacte en zeer veelzijdige 8,7 meter lange midibus, en onze 10,8 en 12 meter lange elektrische bussen die zeer populair is voor lokaal openbaar vervoer, tot onze 13 meter lange elektrische touringcar met 59 zitplaatsen en onze 18 meter lange gelede elektrische bus met ruimte voor maar liefst 140 passagiers.”

“BYD blijft de elektrische bus productlijn doorontwikkelen om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten. Vanuit het grote publiek neemt de vraag naar emissievrij vervoer in een hoog tempo toe”, aldus Ho. “BYD heeft de producten, de laadinfrastructuur en, zeer belangrijk, een duidelijke lange termijn visie en commitment om te voldoen aan de vraag naar 100% emissievrij bustransport voor Europese steden en plaatsen.”

Bron: elektrischeauto.nl

Recent Content