BYD ONTHULT NIEUWE 12 METER LANGE ‘BUS VAN DE TOEKOMST’


BYD heeft veel nieuws op Busworld Europe 2019. Tijdens de belangrijkste Europese vakbeurs voor stadsbussen en touringcars presenteert de fabrikant van elektrische bussen onder meer de nieuwste 12 meter lange BYD eBus. De jongste evolutie van deze succesvolle emissievrije stadsbus zit boordevol innovaties en mag met recht de ‘bus van de toekomst’ worden genoemd. BYD ONTHULT NIEUWE 12 METER LANGE ‘BUS VAN DE TOEKOMST’.

Het jaar 2019 is een belangrijk jaar voor BYD. De productie draait op volle toeren om alle openstaande orders af te leveren. Ook voor het jaar 2020 lopen de orderboeken al snel vol. Tijdens Busworld Europe in Brussel presenteert de Europese marktleider in elektrische bussen haar nieuwste innovaties. Het stralend middelpunt van de BYD-stand in Brussel is de nieuwste generatie van de 12 meter lange BYD eBus. Deze ‘bus van de toekomst’ is uitgerust met een diverse aantrekkelijke productinnovaties voor busmaatschappijen, chauffeurs en passagiers. Naast een nieuwe uitstraling en een verbeterde rijbeleving voor passagiers profiteert de nieuwe BYD eBus van een nieuw airconditioningsysteem, een geïntegreerde ‘6-in-1’ controller en een uitgebreid aanbod veiligheidsopties. Een andere stralende ster op de stand van BYD is het nieuwste model van de populaire 8,7 meter lange elektrische midibus.

Naast de twee nieuwe eBussen presenteert BYD Europe een reeks totaaloplossingen voor elektrisch vervoer, variërend van energiemanagementsystemen, zonnepanelen en laadinfrastructuur tot elektrische heftrucks en andere interne transportsystemen. Ander interessant nieuws voor de Europese markt is de aankondiging van een reeks nieuwe BYD eTrucks die bestaat uit 100% emissievrije, volledig elektrische bedrijfsvoertuigen.

Sinds de betrekkelijk recente toetreding tot de Europese markt in 1998 heeft BYD grote successen geboekt met haar 100% emissievrije, volledig elektrische stadsbussen en touringcars. In Europa is BYD uitgegroeid tot de onbetwiste marktleider in het eBus-segment, met tot nu toe bijna 1.000 verkochte volledig elektrische bussen. Eerder dit jaar bereikte BYD een mondiale mijlpaal met de aflevering van de 50.000e eBus aan de Spaanse openbaar vervoermaatschappij TUBASA in Badajoz.

“We hebben een stevige voet aan de grond gekregen in Europa,” zegt Managing Director Isbrand Ho van BYD Europe. “Het jaar 2019 verloopt opnieuw zeer succesvol voor BYD. We kijken met vertrouwen vooruit naar een nieuw jaar met nieuwe kansen, zowel bij bestaande als bij nieuwe klanten.”

Isbrand Ho, Managing Director at BYD Europe speaking at the press conference in Busworld

Met dank aan de aanhoudende vraag naar emissievrij openbaar vervoer kan BYD Europe vandaag twee orders uit Noorwegen bekendmaken. Unibuss in Oslo heeft als nieuwe klant 23 stuks van de 12 meter lange BYD eBus besteld. De tweede order betreft een van de grootste orders tot nu toe voor BYD in Europa, in de vorm van 55 eBussen voor Vygruppen, de nationale openbaar vervoermaatschappij van Noorwegen.

Tijdens Busworld 2019 toont BYD Europa meer dan alleen productinnovaties. Naast de productie en levering van eBussen beschikt BYD Europe over de expertise, de competenties en de middelen voor het inrichten van totaaloplossingen op het gebied van elektrisch vervoer, inclusief bijpassende laad- en energieopslagsystemen en fleetmanagementsupport voor rijdende wagenparken.

Met twee fabrieken in Komarom (Hongarije) en Beauvais (Frankrijk) investeert BYD Europe in lokale partnerschappen met kleinere bedrijven en andere organisaties om te voldoen aan de specifieke eisen en wensen van klanten in de verschillende Europese landen. Managing Director Isbrand Ho van BYD Europe: “Wij investeren volop in lokale partnerschappen. Dat loopt uiteen van stageplaatsen voor leerlingen en studenten tot samenwerkingsverbanden met start-ups en lokale bedrijven, waardoor wij door de volledige supply chain heen nieuwe banen creëren. Wij zijn echt een Europees bedrijf met eBussen met Europese specificaties voor Europese klanten. Samen met onze partners zorgen wij voor elektrische mobiliteitsoplossingen voor het gehele Europese continent.”

Bron: elektrischeauto.nl

BYD ONTHULT NIEUWE 12 METER LANGE ‘BUS VAN DE TOEKOMST’.

Recent Content