BYD LEVERT ELEKTRISCHE BUSSEN AAN DE ZUID-ITALIAANSE STAD MESSINA


BYD heeft deze week een vloot geleverd van 16 volledig elektrische, 8,7-meter lange bussen aan het openbaarvervoerbedrijf Azienda Trasporti Di Messina (ATM), in de Zuid-Italiaanse stad Messina op Sicilië. BYD LEVERT ELEKTRISCHE BUSSEN AAN DE ZUID-ITALIAANSE STAD MESSINA.

De officiële overdracht van de hele vloot op vrijdag 31 mei – op het beroemde Piazza del Duomo – is het hoogtepunt van een belangrijke reeks leveringen voor BYD: ATM heeft nu de tweede grootste vloot van emissievrije elektrische midibussen in Italië geleverd gekregen. 28 elektrische bussen zijn al in gebruik in Turijn. BYD heeft nu meer dan 50% van de totale elektrische busmarkt in Italië van bussen voorzien.

De overdracht van de elektrische bussen in Messina is de meest recente in een reeks opvallende verkoopsuccessen voor BYD bij belangrijke lokale overheden in Europa. Vervoersaanbieders in Madrid, Valencia, Badajoz en Badalona in Spanje, Coimbra in Portugal, en doorlopende leveringen in heel Scandinavië zijn enkele hoogtepunten. Messina is ook een belangrijke geografische mijlpaal voor BYD in Europa: elektrische bussen van BYD zijn nu over de volle lengte en breedte van het Europese continent te vinden.

BYD Messina

Van links naar rechts: President van ATM, Mr. Giuseppe Campagna; BYD Europe Sales Manager, Patrick Zhou en AMT’s directeur Ad Iterim, Natale Trischitta.

De nieuwe BYD-vloot van ATM is de eerste substantiële elektrische busvloot voor het eiland Sicilië. De exploitant in Messina heeft ook het hoogste percentage elektrische bussen (15% van het totaal) van alle openbaarvervoerbedrijven in heel Italië. Belangrijk is ook dat de aanschaf van de nieuwe elektrische BYD-bussen met een capaciteit van 53 passagiers rechtstreeks door de gemeente Messina wordt gefinancierd met overheidsmiddelen.

De nieuwe BYD-vloot is in ontvangst genomen door burgemeester Cateno De Luca, tevens wethouder voor mobiliteit, alsook vertegenwoordigers van ATM, waaronder president Giuseppe Campagna en directeur Vincenzo Poidomani. De VIP-groep begon de overhandiging met een korte trip door Messina aan boord van de eerste elektrische BYD-bus die in de stad is geleverd.

Raadslid voor Transport en loco-burgemeester Salvatore Mondello over de elektrische bussen van BYD: “Met de inzet van elektrische bussen vermindert de vervuiling en bevorderen we duurzame mobiliteit. We zijn er trots op dat Messina vanuit dit oogpunt een van de leidende steden wordt. We willen ons blijven concentreren op duurzaam en technologisch geavanceerd transport.”

ATM-president Giuseppe Campagna voegt toe: “Het was noodzakelijk om dit ‘groene’ keerpunt te bereiken, het maakt deel uit van de algemene evolutie van mobiliteit.”

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe, voegt hieraan toe: “Dit is zeker een belangrijke dag voor BYD, niet in de laatste plaats vanwege de geografische betekenis van Messina. Elektrisch bussen van BYD zijn nu overal in Europa te zien, van noord naar zuid, van oost naar west. We zien een toenemende acceptatie van volledig elektrische mobiliteit, niet alleen bij openbaarvervoerbedrijven, maar misschien nog belangrijker, van het grote publiek – het zijn de mensen zelf die verandering teweegbrengen. Ik ben erg blij dat BYD zowel de producten als de laadinfrastructuur beschikbaar heeft om aan de vraag van de klant te voldoen en we zullen onze belofte voortzetten om 100% emissievrij busvervoer verder uit te rollen in Europese steden.”

Bron: elektrischeauto.nl

BYD LEVERT ELEKTRISCHE BUSSEN AAN DE ZUID-ITALIAANSE STAD MESSINA.

Recent Content