BYD LANCEERT 9 NIEUWE MODELLEN IN 1 DAG


China’s meest succesvolle elektrische automaker, BYD, heeft negen nieuwe modellen gelanceerd tijdens zijn eigen evenement in Beijing. Van de negen nieuwe modellen zijn er drie plug-in hybride en drie volledige elektrisch. Tijdens het evenement lag de nadruk ook op de vernieuwde architectuur van de auto die gebruikt zal worden voor alle elektrische modellen. BYD LANCEERT 9 NIEUWE MODELLEN IN 1 DAG.

DE DYNASTY SERIE

De zes nieuwe elektrische modellen vallen onder de zogenaamde Dynasty serie van het Chinese bedrijf. Van de auto’s die verkocht gaan worden zijn er drie compleet nieuw. Deze dragen de naam Qin Pro PHEV Super Edition, Qin Pro EV Super Edition en de Song MAX PHEV. Daarnaast zijn drie auto’s een vernieuwde versie van een al bestaande serie. Hieronder vallen de Tang PHEV, Tang EV en de Yuan EV535.

De vernieuwde elektrische architectuur zal vooral verbeteringen brengen in het chassis en de motor. Naar verluidt zorgt dat ervoor dat alle 3 de EV’s een radius zullen hebben van meer dan 400km.

 

CIJFERTJES

De Qin Pro EV heeft maar liefst 39 updates gehad ten opzichte van het bestaande model. Dit zorgt er ook voor dat deze EV de grootste radius heeft met een New European Driving Cycle (NEDC) van 520 km. Daar moet wel bij gezegd worden dat deze manier van meten de radius vaak flink overschat.

De nieuwe generatie van de Tang EV maakt gebruik van de meest geavanceerde vorm van de vernieuwde architectuur. Deze heeft een NEDC radius van 500 km. Daarnaast kan de auto snelladen tot 80kW. Dat zorgt voor een extra 100 kilometer aan afstand na 12 minuten opladen. Het is daarnaast ook de eerste auto die gebruik maakt van BYD’s elektrische vierwielaandrijving. Met een vermogen van 360 kW heeft de Tang een 0-100 km/uur tijd van 4,1 seconden.

De compleet nieuwe Yuan EV535 is BYD’s meest succesvolle EV. Deze heeft een NEDC radius van 410 km.

HYBRIDES

Details van de plug-in hybrides zijn tot nu toe schaars. In hun eigen persbericht is BYD niet echt duidelijk over de gebruikte batterijen en verschillende radiussen van de vernieuwde serie.

Van wat nu duidelijk is zijn de cijfers als volgt. De Tang 6-zits SUV zal gebruik maken van elektrische vierwielaandrijving. Het vermogen zal gelijk staan aan dat van een V8 of hoger. De prijs zal uitkomen rond de 300,000RMB (€39,768)

De Qin Pro PHEV Super Edition is met 150,000RMB (€19,884) de helft van de prijs. Deze heeft het vermogen van een V6. Een krachtbron waarvan het bedrijf zegt dat ze deze normaal gesproken alleen gebruiken in hun €65,000+ kostende auto’s.

De derde PHEV was de compleet nieuwe MPV van BYD: de Song MAX PHEV. Tijdens de wereldwijde première van deze auto werd weinig bekend gemaakt. Het zal daarom nog even afwachten zijn hoe deze auto het gaat doen.

EEN POSITIEF SENTIMENT

De introductie van de zes nieuwe (gedeeltelijk) elektrische auto’s laat een positief sentiment ziet bij de Chinese automaker. De enige automaker die in volume net zoveel auto’s verkoopt als Tesla laat geen enkel teken zien van vertraging. in februari liet het bedrijf weten dat het 29,000 (gedeeltelijk) elektrische auto’s had verkocht. Dat is een groei van 290% ten opzichte van vorig jaar.

Daarnaast zal het bedrijf nu ook de strijd moeten aangaan met Tesla. Leveringen voor de Model 3 zijn eind februari namelijk van start gegaan. Dat, plus het feit dat de Chinese overheid de subsidies aan het terugschroeven is, zullen nog uitdagingen zijn voor de grootste Chinese elektrische automaker.

Bron: elektrischeauto.nl

BYD LANCEERT 9 NIEUWE MODELLEN IN 1 DAG.

Recent Content