BYD EN TOYOTA SLUITEN OVEREENKOMST VOOR GEZAMENLIJKE ONTWIKKELING ELEKTRISCHE VOERTUIGEN


Toyota City, Japan, 22 juli 2019 ― BYD Company Ltd. (BYD) en Toyota Motor Corporation (Toyota) maken bekend dat beide bedrijven een overeenkomst hebben gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling van batterij-elektrische voertuigen (BEV’s). Beide ondernemingen beginnen met de ontwikkeling van elektrische sedans en low-floor suv’s en de bijbehorende batterijtechnologie. De samen ontwikkelde modellen zijn gericht op de Chinese markt en worden onder de merknaam Toyota gelanceerd in de eerste helft van het komende decennium (2020-2030). BYD EN TOYOTA SLUITEN OVEREENKOMST VOOR GEZAMENLIJKE ONTWIKKELING ELEKTRISCHE VOERTUIGEN.

BYD begon in 1995 als fabrikant van batterijen. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot fabrikant en leverancier van totaaloplossingen op energiegebied, met producten die variëren van elektrische voertuigen en de bijbehorende laadinfrastructuur tot grootschalige energie-opslag. De bedrijfsnaam ‘BYD’ is een afkorting van ‘Build Your Dreams’. BYD ontwikkelt en produceert in eigen beheer sleutelcomponenten voor elektrische voertuigen zoals batterijen, elektromotoren en elektronica. In 2008 produceerde en verkocht BYD als eerste bedrijf ter wereld op grote schaal plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV’s). Sinds 2015 is BYD in verkoopaantallen al vier jaar op rij de grootste leverancier van BEV’s en PHEV’s ter wereld.

Toyota lanceerde in 1997 als eerste bedrijf ter wereld op grote schaal geproduceerde hybride elektrische voertuigen (HEV’s). Het bedrijf is een pionieer op het gebied van de ontwikkeling van elektrische voertuigen en heeft een rijke verzameling technologieën en een schat aan ervaring rondom de ontwikkeling, productie en verkoop van elektrische voertuigen.

Het het oog op het beteugelen van de opwarming van de aarde zoeken BYD en Toyota nieuwe manieren om de co2-uitstoot te verminderen door de inzet van BEV’s te bevorderen. Hierbij kiezen de twee bedrijven voor samenwerking in plaats van concurrentie. Vanuit deze gedachte is de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe BEV-modelllen tot stand gekomen.

BYD en Toyota werken samen aan de toekomst en maken daarbij gebruik van hun ervaring met elektrische voertuigen en batterijtechnologie. De samenwerking stelt beide bedrijven in staat om nieuwe BEV’s te ontwikkelen welke aantrekkelijk zijn voor klanten en bijdragen aan de verdere promotie en acceptatie van elektrische mobiliteit.

Bron: elektrischeauto.nl

BYD EN TOYOTA SLUITEN OVEREENKOMST VOOR GEZAMENLIJKE ONTWIKKELING ELEKTRISCHE VOERTUIGEN.

Recent Content