BYD ADL VERKOOPT MEER DAN 100 ELEKTRISCHE ENVIRO400EV DUBBELDEKKERS IN VERENIGD KONINKRIJK


BYD Europe en Alexander Dennis Limited (ADL) maken vandaag bekend dat hun samenwerkingsverband meer dan 100 elektrische dubbeldekkers heeft verkocht. BYD is wereldleider in voertuigen op nieuwe energie met inmiddels meer dan 50.000 geleverde  elektrische bussen en touringcars. Ook is het bedrijf groot in batterijtechnologie. ADL is onderdeel van NFI Group Inc. (NFI), een van de grootste onafhankelijke busfabrikanten ter wereld. BYD ADL is een samenwerkingsverband voor elektrische voertuigen. BYD ADL VERKOOPT MEER DAN 100 ELEKTRISCHE ENVIRO400EV DUBBELDEKKERS IN VERENIGD KONINKRIJK.

Het heuglijke nieuws volgt na een grote nieuwe order. BYD ADL levert 19 stuks van de volledig  emissievrije elektrische Enviro400EV dubbeldekker aan National Express. De elektrische dubbeldekkers opereren vanuit Birmingham en worden ingezet in de regio West Midlands.

Met de nieuwe bestelling voegt BYD ADL opnieuw een bekende naam toe aan de reeds indrukwekkende klant- en orderportfolio. Ook andere grote busmaatschappijen, waaronder Metroline, Stagecoach, National Express en RATP Dev London voegen de elektrische Enviro400EV toe aan hun wagenpark. BYD ADL ziet de afgelopen twaalf maanden een sterke toename van de vraag naar elektrisch personenvervoer. Steeds meer busmaatschappijen zien de operationele voordelen van het stijlvolle en comfortabele ontwerp van ADL en de volledig elektrische en 100% emissievrije aandrijftechnologie. Omdat BYD de bijbehorende laadinfrastructuur ontwerpt en levert, profiteren klanten van one-stop-shopping bij de elektrificatie van hun wagenpark.

De orderportefeuille voor de volledig elektrische en 100% emissievrije BYD ADL Enviro400EV is als volgt samengesteld:

  • 37 stuks staan gepland voor aflevering aan Metroline en worden ingezet door Transport for London (TfL) op Route 43 (Friern Barnet naar London Bridge)
  • 32 stuks worden in Q4-2019 afgeleverd aan Stagecoach Manchester en ingezet op verschillende routes, waaronder Manchester City Centre, Manchester Airport en treinstation Piccadilly
  • 29 stuks worden in Q1-2020 afgeleverd aan RATP Dev London en ingezet door Transport for London op Route 94 (Acton Green naar Piccadilly Circus)
  • Levering van 19 stuks in Q1-2020 aan National Express West Midlands; inzet in Birmingham

“We zien een sterk toenemende vraag naar volledig elektrische mobiliteit,” zegt Frank Thorpe, Managing Director van BYD (UK). “Dat heeft twee belangrijke redenen: de toenemende vraag vanuit het grote publiek en een groeiende behoefte aan efficiënte wagenparken. De roep om een duurzame toekomst en emissievrij openbaar vervoer is een aanjager voor de energietransitie en energiebesparing. Volledig elektrisch vervoer heeft een grote positieve invloed op de luchtkwaliteit in onze steden en dorpen. Dat is voor iedereen goed nieuws.”

BYD Elektrische dubbeldekker

Frank Thorpe: “Voor busmaatschappijen vergroot elektrificatie de productiviteit van alle bussen die volgens een dienstregeling rijden, ongeacht hun grootte, zoals verschillende busmaatschappijen door heel Europa op dit moment al bewijzen. We kijken ernaar uit om onze samenwerking uit te breiden met nog meer busmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk en om onze doelstelling van 100% emissievrije mobiliteit waar te maken.”

“Het in korte tijd doorbreken van de grens van 100 orders is een topprestatie van het BYD ADL-team in het Verenigd Koninkrijk en een bevestiging van de toegevoegde waarde van onze samenwerking”, zegt Arthur Whiteside, Managing Director UK Sales van ADL. “Samen hebben we in slechts drie jaar tijd een aanzienlijk marktaandeel opgebouwd. De grote belangstelling voor de Enviro400EV, sinds de productiestart in februari, is bijzonder bemoedigend. De transitie naar elektrisch rijden is niet te stoppen en we zijn trots op onze koploperspositie. Onze klanten waarderen de pluspunten van de Enviro400EV. De combinatie van 100% emissievrij elektrisch met groot comfort, stijlvol design en veiligheid maken de Enviro400 tot de meest geliefde dubbeldekkerbus van het VK.”

Bron: elektrischeauto.nl

BYD ADL VERKOOPT MEER DAN 100 ELEKTRISCHE ENVIRO400EV DUBBELDEKKERS IN VERENIGD KONINKRIJK.

Recent Content