‘BUSINESS HUB’-PLATFORM VAN NEWMOTION GEEFT MEER INZICHT IN ELEKTRISCH WAGENPARK EN LAADINFRASTRUCTUUR


NewMotion, onderdeel van Shell, is een van de grootste spelers op het gebied van slimme laadoplossingen. Het bedrijf richt zich met name op zakelijke afnemers. Om bedrijven die een transitie naar e-mobiliteit overwegen of daar al volop mee bezig zijn meer inzicht daarin te geven, heeft NewMotion een ‘Business Hub’-platform opgezet. Met dit nieuwe platform kunnen fleetmanagers meer inzicht krijgen in het gebruik van laadoplossingen en de kosten daarvan. ‘BUSINESS HUB’-PLATFORM VAN NEWMOTION GEEFT MEER INZICHT IN ELEKTRISCH WAGENPARK EN LAADINFRASTRUCTUUR.

“BUSINESS HUB HELPT BIJ OPSCHALEN VAN E-MOBILITEIT”

Bedrijven die over willen stappen naar e-mobiliteit vinden het vaak moeilijk om de kosten van het elektrische wagenpark en het gebruik van de laadinfrastructuur goed in beeld te krijgen. Volgens Sytse Zuidema, CEO van NewMotion, is het nieuwe Business Hub-platform overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken waarmee het helpt om een van de voornaamste barrières in de transitie naar e-mobiliteit te overwinnen: “We zien de behoefte van bedrijven om volledige controle te hebben over de kosten en het gebruik van hun EV-wagenpark en infrastructuur. Op basis van onze 10 jaar ervaring in de branche voor slimme laadoplossingen zijn we ervan overtuigd dat Business Hub bedrijven helpt bij hun uitdagingen en daarmee het opschalen van hun e-mobiliteit.”

GEHELE WAGENPARK ÉN LAADINFRASTRUCTUUR MONITOREN

Er zijn al genoeg applicaties voor het in kaart brengen van de voertuigen. Voor de laadinfrastructuur is dat vaak een stuk lastiger. De nieuwe ‘Business Hub’-platform moet daar verandering in brengen. Bedrijven die overstap willen stappen naar elektrisch rijden of hun e-mobiliteit willen opschalen, kunnen met de NewMotion Business Hub het volledige elektrische wagenpark én de NewMotion laadinfrastructuur monitoren. Ze kunnen via de Business Hub gedetailleerde data over het gebruik en de kosten van hun elektrische wagenpark en de laadpunten – ook in realtime – inzien en de laadpunten op afstand beheren. Het nieuwe platform kan zowel voor grotere als kleinere wagenparken worden gebruikt. Ook maakt het niet uit of de laadinfrastructuur op één of meerdere locaties staat.

EENVOUDIG IN GEBRUIK

De NewMotion Business Hub is een onderdeel van de zakelijke pakketten van NewMotion en is al bij een aantal klanten van NewMotion in gebruik genomen, zoals bij IKEA Nederland. Daar zijn meerdere NewMotion laadpunten in bedrijf. Die zijn verspreid over de twaalf winkellocaties en zijn beschikbaar voor medewerkers en klanten. Met de nieuwe Business Hub is het beheer van de laadinfrastructuur een stuk eenvoudiger. Willie Looman, Engineering Manager IKEA en verantwoordelijk voor het beheer van de laadpunten bij de winkellocaties: ”Ik kan nu alle laadpunten en laadpassen vanaf één platform bedienen. Het bespaart me tijd en het is echt eenvoudig te gebruiken.”

Bron: elektrischeauto.nl

‘BUSINESS HUB’-PLATFORM VAN NEWMOTION GEEFT MEER INZICHT IN ELEKTRISCH WAGENPARK EN LAADINFRASTRUCTUUR.

Recent Content