BUICK LANCEERT ZIJN EERSTE EV


Na wat vertraging komt het Amerikaanse merk Buick nu toch eindelijk met zijn eerste, volledige elektirsche auto: de Velite 6 MAV. Zoals je tegenwoordig mag verwachten wordt deze auto natuurlijk gelanceerd en verkocht in de grootste elektrische automarkt ter wereld, China. de Velite 6 wordt tegelijkertijd ook de eerste EV die SAIC-GM (het moederbedrijf van Buick) produceert voor de massa. De auto krijgt maximaal 85 kW aan vermogen, 255 Nm aan koppel en een actieradius van 301 kilometer in de stad. BUICK LANCEERT ZIJN EERSTE EV.

VAN PLUG-IN NAAR ELEKTRISCH

De Velite 6 is gebaseerd op een conceptauto die in november 2016 al werd geshowd. De nieuwe EV is eigenlijk een evolutie van de Buick Velite 6 die al als plug-in hybride verkrijgbaar is. Toen liet Buick al weten dat er een volledig elektrisch model aan zat te komen. De lancering heeft uiteindelijk wat langer op zich laten wachten dan in eerste instantie werd verwacht. De A123 System batterijen die lokaal geproduceerd worden kwamen in eerste instantie namelijk niet door de prestatie en veiligheidstesten van GM heen.

DRIE VARIANTEN

Buick en SAIC-GM zullen de nieuwe Velite 6 gaan leveren in drie varianten. De prijs zal tussen de 165,800 – 185,800 RMB (€22.171 – €24.850) uitkomen. Dat is wel nadat de Chinese overheidssubsidies, die rap worden afgebouwd, ervan af zijn gehaald.

 

Verder heeft Buick ook nog een Enspire Concept (zie foto’s hierboven) in de wachtrij staan. Deze elektrische SUV maakt gebruik van Buick’s zogeheten eMotion voortstuwingstechnologie. Dit betekent dat de auto zowel vierwielaandrijving zal krijgen als 600 kilometer aan actieradius op een volle accu. Jean Liu-Barnocki, directeur van Buick, ziet de nieuwe modellen als het begin van “een nieuwe ontdekkingstocht in onze grootste markt zodat wij verder kunnen bouwen op de 10 miljoen auto’s die we in de afgelopen 20 jaar hebben verkocht”.

Tijdens de onthulling liet Buick ook weten een strategische samenwerking aan te gaan met EVCARD om een deelplatform voor elektrische auto’s op te zetten in China. De eerste 5000 geproduceerde Velite 6 voertuigen zullen door EVCARD in gebruik worden genomen.

Bron: elektrischeauto.nl

BUICK LANCEERT ZIJN EERSTE EV.

Recent Content