Bugatti Veyron in naam van Ettores zoon


Uit de reeks van zes Bugatti Legends is dit alweer de tweede. We lieten het Veyron-geweld zojuist even op ons inwerken, en ondanks de 59 speciale edities blijft het gewoon een imposante bonk autotechniek. Veyron, going strong since 2005. Bugatti Veyron in naam van Ettores zoon.

Om de Veyron Grand Sport Vitesse onder de aandacht te houden kondigde Bugatti onlangs aan zes speciale modellen te zullen bouwen die de geschiedenis van het supercarmerk in de spotlight zetten. De eerste was een ode aan Jean-Pierre Wimille, ditmaal staat de oudste zoon van Ettore Bugatti model voor een Veyron-de-Luxe. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de Type 57SC Atlantic, een auto die verwerkt is in dit model. Soort van.

Je komt de oude Atlantic namelijk tegen als silhouet in de deurbekleding en de ruimte tussen de stoelen. De bruin- en zwarttinten zijn eveneens een verwijzing. Daarnaast is de tankdop voorzien van Jantje’s handtekening, en de grille is van titanium, maar of dat iets met de aloude Bugatti te maken heeft…

Onder de kap het bekende recept: 1.200 pk en 1.500 Nm aan koppel, afkomstig uit een 8.0-liter W16. Ingrediënten die deze sinistere bak in 2,6 seconden naar de 100 km/u laten sprinten. Prijs: 2,28 miljoen euro.

Bron

Bugatti Veyron in naam van Ettores zoon.

Recent Content