BUGATTI HINT OP ‘ALLEDAAGSE ELEKTRISCHE AUTO’


Nog maar enkele dagen geleden onthulde Bugatti in Geneve een ongekend dure auto. De Type 57SC Atlantic is 16,7 miljoen waard in standaardvorm. De prijs kan oplopen tot wel 40 miljoen euro in bepaalde varianten. Echter is deze auto, zoals alle andere modellen van de fabrikant, niet elektrisch. Dat kan weleens snel gaan veranderen. BUGATTI HINT OP ‘ALLEDAAGSE ELEKTRISCHE AUTO’.

BETAALBAAR 

In een interview heeft de CEO van Bugatti, Stephan Winkelmann, laten doorschemeren dat er een elektrisch plan ligt. Daarmee moet het mogelijk worden om een meer betaalbare variant van de auto’s van het merk te maken. De auto wordt dan ook ontwikkeld met het oog op meer dagelijks gebruik. Geheel of deels elektrische aandrijving past hier dan ook perfect in, aldus de CEO. Dit komt de bruikbaarheid ten goede.

ANDERS

Als Bugatti een elektrisch model gaat maken, dan zal alles anders zijn dan gebruikelijk. Zo zal rijervaring een belangrijke factor zijn. Zoals ook comfort voorop zal staan. Een kenmerk dat juist meer naar de achtergrond zal verdwijnen voor dit model is de enorme hoge snelheid die gehaald kan worden. Al moet dit wel in perspectief worden gezien. De huidige ‘eenvoudige’ modellen van het merk halen ook snelheden tot ver boven de 200 kilometer per uur. Dit is met het elektrische model ook gemakkelijk haalbaar als het er straks echt van zou komen in de praktijk. Dit geldt overigens ook voor wat de CEO als betaalbaar beschouwd.

AUTO ALS HEBBEDING

Kenner speculeren op een andere reden voor het ontwikkelen van de elektrische auto. Het nieuwe model dat Bugatti voor ogen heeft zou dan meer een hebbeding worden. Uit recent onderzoek bleek dat de gemiddelde Bugatti eigenaar maar liefst 42 auto’s in bezit heeft. Het zijn de verzamelaars uit het hoogste segment. Voor hen zou een elektrische variant, afwijkend van de gebruikelijke line-up, een echt hebbeding zijn. Bovendien is het merk onderdeel van de Volkswagen Groep en kondigde die eerder deze week aan het aantal EV’s nog verder op te voeren.

Bron: elektrischeauto.nl

BUGATTI HINT OP ‘ALLEDAAGSE ELEKTRISCHE AUTO’.

Recent Content