BRENGT FORD EEN ELEKTRISCHE MUSTANG OP DE MARKT?


Ford bereid zich voor op de lancering van zijn eerste elektrische auto. De auto is vanaf de grond af opgebouwd als elektrische auto. Het is een op de Mustang geïnspireerde elektrische cross-over. En dat klinkt misschien raar, een cross-over gebaseerd op de Mustang. Die auto kennen we tot nu toe alleen als coupé en cabrio. Met deze lancering zal Ford het opnemen tegen de Tesla Model Y die kort geleden gelanceerd werd. BRENGT FORD EEN ELEKTRISCHE MUSTANG OP DE MARKT?

Nadat de Jim Hackett de rol van CEO overnam van Mark Fields zei Ford dat ze zich willen focussen op elektrische auto’s. Hackett vormde een nieuw team genaamd “Team Edison”. Zij moeten toezicht houden op het programma van de elektrische auto’s. Hij investeerde ook een derde meer in elektrische auto’s in plaats van verbrandingsmotoren. Toch investeert Ford nog steeds meer in verbrandingsmotoren dan in elektrisch, maar je moet natuurlijk ergens beginnen. Dit zou ook het begin kunnen zijn van een uitgebreidere reeks elektrische auto’s van Ford.

Ford bevestigde eerder al dat de eerste generatie elektrische auto’s geïnspireerd zal worden door de Mustang. Ford beweegt zich ook snel in de richting van de productie. Volgend jaar zal hij al in de showrooms moeten staan. Dat is ongeveer op hetzelfde moment dat de eerste Tesla Model Y leverbaar zal zijn.

Er is verder nog niet veel bekend over de auto. We weten alleen dat het een cross-over zal zijn en dat Ford een actieradius van 480 km in een keer laden wil bereiken. Op basis van de gegevens die we nu hebben klinkt het ook als een concurrent van de Fisker SUV.  Naast de eerste codenaam “Mach 1” die de nieuwe Ford kreeg is verder nog niks bekend over een naam. Van het uiterlijk is alleen een schets van de achterkant gepubliceerd. Over de prijzen is ook nog niks bekend.

Concurrentie

Voor 2020 en 2021 betekent dit dat er veel auto’s in hetzelfde segment gelanceerd gaan worden. Veel merken komen met een cross-over of een compacte SUV. Audi komt met de Q4 E-tron, Alfa Romeo met de Tonale en Fisker met het eerder genoemde model. Dit laat zien dat er veel vraag is naar elektrische auto’s in dit segment.

Bron: elektrischeauto.nl

BRENGT FORD EEN ELEKTRISCHE MUSTANG OP DE MARKT?

Recent Content