Bovag: hogere accijns op brandstof levert niks op


Staatssecretaris Wiebes van Financiën kwam vanavond met cijfers waar uit moet blijken dat het kabinet wel degelijk miljoenen centjes verdient aan de alom gehateaccijnsverhoging op brandstofprijzen. Maar die cijfers zijn totale stierenpoep, vindt Bovag. Bovag: hogere accijns op brandstof levert niks op.

Dachten we eerst nog dat er veel minder brandstof verkocht werd dan dezelfde periode vorig jaar. Niet dus, aldus staatssecretaris Wiebes. RTL wist hand te leggen op cijfersdie de staatssecretaris vandaag richting Kamer stuurde.

Daarin zien we dat de totale inkomsten aan brandstofaccijnzen in 2012 op 579 miljoen euro lag. In 2013 was dat 608 miljoen en dit jaar zou februari de staatskas 769 miljoen eu aan naft-tax op hebben gebracht.

Brancheorganisatie Bovag vindt dit zeer onwaarschijnlijk. “Wij zijn benieuwd naar de uitsplitsing naar verkochte liters en eventueel vervuiling van afdrachten uit december,” aldus Bovag tegen RTL Nieuws.

Hoe veel last de tankstations in de grensstreek van de verhoging hebben, komt niet uit de getallenreeks van Wiebes naar voren. Terwijl juist die pompstations volgens de Bovagzwaar de sjaak zijn dankzij falend beleid uit Den Haag. En dat is niet oké. “Grenspompen mogen sowieso niet de dupe worden van een eventueel landelijk plusje in accijnsopbrengst.”

Hoe ver zijn we inmiddels met terugdraaien van die ellendige verhoging?

Bron

Bovag: hogere accijns op brandstof levert niks op.

Recent Content