BMW-TOPMAN ONTHULT PLANNEN ELEKTRISCHE MINI E


Christiaan Hetzner, verslaggever van Automotive News Europe, sprak op de Autosalon van Genève met BMW Group-bestuurslid Peter Schwarzenbauer. Hij is degene die gedurende zijn zes jaar als bestuurslid van BMW Group de merken Mini en Rolls-Royce geleid heeft. Hij realiseerde daarmee een recordomzet . Hetzner en Schwarzenbauer spraken op de Autosalon over de komende Mini EV. Deze zal zijn gebaseerd zijn op de Mini Electric Concept, welke voor het eerst werd getoond op de IAA 2017 in Frankfurt. BMW-TOPMAN ONTHULT PLANNEN ELEKTRISCHE MINI E.

LANCERING MINI E

Peter Schwarzenbauer een nieuwe rol op zich nemen bij de Beyerse autofabrikant. Hij gaat zich als het bestuurslid richten op van de elektrificatie van de BMW Group. Zijn laatste taak bij het bedrijf, voordat hij in oktober met pensioen gaat, is ervoor te zorgen dat de lancering van de nieuwe Mini E een succes wordt. De 60e verjaardag van de Mini valt samen met de lancering van de Mini E driedeurs full-electric.

ACCUCAPACITEIT EN ELEKTRISCHE ACTIERADIUS

Hierover worden nog geen details onthuld. Die wil BMW bewaren zodra de serieproductieversie gemaakt gaat worden. Die moet voor de IAA 2019 (in september) verschijnen. De assemblage in Oxford begint in de tweede helft van dit jaar en de marktintroductie van de nieuwe Mini E is gepland voor begin 2020.

MOGELIJK HELEMAAL OVER OP ELEKTRISCHE AUTO’S

Volgens Schwarzenbauer past elektrische mobiliteit uitstekend bij de stedelijke, vooruitstrevende en open-minded klanten van Mini. Het succes van de Mini Countryman plug-in hybride, die vorig jaar goed was voor 13 procent van de wereldwijde verkoop van het model, bewijst dat. Om de toekomst van Mini op lange termijn veilig te stellen, is BMW bereid om het gamma volledig elektrisch te maken, indien de klant dat wenst. Dit is slechts een optie. Schwarzenbauer benadrukt dat nog niet bekend is hoe snel de elektrische mobiliteit zich zal verspreiden. Het is het van strategisch belang om deze optie, afhankelijk van de omstandigheden, open te laten. Sowieso komt er geen enkel Mini-model in het programma dat een klant niet kan bestellen met een elektrische aandrijflijn.

SAMENWERKING MET GREAT WALL

De joint venture die BMW samen met Great Wall Motors in China heeft opgericht is mede bedoeld om dat te waarborgen. Dit elektrische platform dat BMW samen met de nieuwe Chinese partner ontwikkelt zal niet het enige platform voor de toekomstige Mini’s zijn.  Er zullen ook Mini-modellen van een apart BMW-platform worden gebouwd. De Mini’s die met Great Wall worden gebouwd zijn niet alleen voor klanten in China. In principe zijn deze auto’s ontworpen om ook buiten China te worden verkocht zodat export tot de mogelijkheden bestaat.

VERKOOPCIJFERS MINI EN ROLLS-ROYCE

 

De verkoop van de Mini is vorig jaar met bijna 3 procent gedaald tot ongeveer 360.000 voertuigen. Schwarzenbauer verwacht dat de verkoopcijfers in de nabije toekomst stabiel zullen blijven op het niveau van 2018. Vorig jaar verkocht Rolls-Royce een recordaantal van 4.100 auto’s, maar liefst 22 procent meer dan in 2017. Schwarzenbauer verwacht dat, nu de Cullinan SUV volop leverbaar is, de verkoopcijfers van Rolls-Royce nog verder zullen stijgen. De orders overtreffen alles wat men ooit bij Rolls-Royce heeft gezien. Men was van plan om het programma van Rolls-Royce conservatief te blijven, maar dankzij de Cullinan worden er nu klanten bereikt die nog nooit eerder een Rolls hebben gehad.

Bron: elektrischeauto.nl

BMW-TOPMAN ONTHULT PLANNEN ELEKTRISCHE MINI E.

Recent Content