BMW TOONT DE IFE.20


De testdagen van Formule E vinden deze week plaats – van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 oktober. BMW toont alvast hun nieuwe Formule E-racer, de iFE.20. De verwachtingen voor deze BMW, die in samenwerking met Andretti Motorsport werd gebouwd, zijn hoog! BMW TOONT DE IFE.20.

EXTRA KLEUR

Nog vijf weken en dan start het Formule E-seizoen 19/20 met een dubbele race in Saoedi-Arabië. Achter het stuur bij BMW zien we Alexander Sims en Maximilian Günther. Net als vorig jaar is de Formule E-wagen van BMW blauw, wit en zwart. Maar aankomende jaargang komt daar ook nog paars bij. Bovendien zijn de twee auto’s niet precies hetzelfde. De iFE.20 van Günther heeft meer blauw, die van Sims kreeg net wat meer paars.

ZIN IN SEIZOEN ZES

Teambaas Roger Griffiths laat weten dat het complete team erg uitkijkt naar de start van seizoen zes. “Het team bestaat voor een groot deel uit dezelfde personen. Deze continuïteit helpt ons verder te bouwen op het vorige seizoen.” De toetreding van Günther stemt hem eveneens gunstig. “Tot hiertoe presteerde hij overtuigend, we kijken er dan ook naar uit om de komende maanden met hem samen te werken. Bovendien is het geweldig dat Sims bij het team blijft. Hij sloot zijn eerste seizoen in deze klasse af met een paar mooie resultaten in New York. Daar we willen graag met hem op voortborduren.”

HET DOEL? BETER ZIJN DAN VORIG JAAR.

Vorig seizoen eindigde BMW i Andretti als vijfde in de Formule E. Portugees Antonio Felix da Costa, die nu bij DS Techeetah zit, pakte de eerste plaats bij de seizoensopener in Saudi-Arabië en nam ook een podiumplek in Mexico, China en bij de eerste race in New York. Bij de tweede race in New York was de tweede plek voor Sims. Griffiths heeft een duidelijke visie voor dit seizoen: “We willen het beter doen dan vorig seizoen. We zijn klaar voor de volgende stap.”

Op 22 november start het Formule E-kampioenschap met de Ad Diriyah ePrix.BMW

 

Bron: elektrischeauto.nl

BMW TOONT DE IFE.20.

Recent Content