BMW PRESENTEERT EERSTE ELEKTRISCHE MINI COOPER


Na bekendmaking van de elektrische Fiat 500 kon BMW niet achterblijven. In maart 2020 komt de Duitse autofabrikant met de MINI Cooper SE, de eerste volledig elektrische auto van het merk. Met de lancering komt er een eind aan de geruchten rondom de ontwikkeling van een 100% elektrische MINI Cooper. BMW PRESENTEERT EERSTE ELEKTRISCHE MINI COOPER.

STADSWAGEN

De MINI Cooper SE combineert duurzame mobiliteit met rijplezier, hoogstaande kwaliteit en expressief design die typerend zijn voor MINI. Qua uiterlijk lijkt de SE dan ook veel op een reguliere MINI Cooper. Echter, de elektrische variant valt direct te onderscheiden door de groengele accenten en de unieke velgen. Het design maakt deze elektrische hatchback een stoere, sportieve auto die met 235 tot 270 kilometer per acculading perfect dienst doet als stadswagen. En laat dat ook exact de intentie zijn.

Met dit bereik, een vermogen van 181 pk en de mogelijkheid tot snelladen is de elektrische MINI Cooper SE namelijk in het bijzonder geschikt voor gebruik in de stad. Daarnaast geven de rijdynamiek, innovatieve wielslipbeperking en de voorwielaandrijving die je van MINI gewend bent een bijzonder intense en onmiskenbare wendbaarheid; het ultieme go-kart gevoel dat inmiddels bijna synoniem is voor MINI.

ACCU EN OPLADEN

De SE heeft een lithium-ion-accu die zich diep in de vloer van de auto bevindt. Op die manier zijn er geen beperkingen in het volume van de bagageruimte in vergelijking met de conventioneel aangedreven hatchback. De accu heeft een capaciteit van 32,6 kWh en kan worden opgeladen op drie manieren: via het stopcontact, een wallbox of openbaar laadstation (zowel via 1 als 3-fase laadpalen). Door een laadcapaciteit van 11 kW is de batterij in 3,5 uur weer volledig opgeladen en met snelladen tot 50 kW kan deze in slechts 35 minuten opladen tot zelfs tot 80%. Ideaal als duurzame stadsauto dus!

Benieuwd naar het go-kart gevoel? De MINI Cooper SE is volgend jaar verkrijgbaar vanaf 34.900 euro. Operational Lease is mogelijk vanaf 500 euro per maand.

Bron: elektrischeauto.nl

BMW PRESENTEERT EERSTE ELEKTRISCHE MINI COOPER.

Recent Content