BMW IX3: WAT WETEN WE AL?


Nu 2020 steeds dichterbij komt, wordt er ook meer bekend over de BMW iX3. Het is de eerste volledig elektrische SUV van BMW, gebouwd op een compleet nieuw platform. Hij is uitgerust met eDrive technologie en een accu van meer dan 70 kWh. Het studiemodel heeft dan ook een actieradius van ruim 400 kilometer. De BMW iX3 is nu alvast te reserveren, de productie start in de 2e helft van 2020. BMW IX3: WAT WETEN WE AL?

400 KILOMETER ACTIERADIUS

De BMW iX3 conceptauto beschikt over een vijfde generatie elektromotor. Deze heeft een vermogen van 200 kW (270 pk). De voor dit model ontwikkelde hoogspanningsbatterij heeft een netto capaciteit van meer dan 70 kWh. WLTP heeft deze BMW dan ook een actieradius van meer dan 400 kilometer. Bovendien heeft deze accu een geoptimaliseerd laadvermogen. Het opslagsysteem werd voorzien van een eveneens nieuw ontwikkelde Charging Control Unit en werd ontworpen voor snelladers die tot 150 kW genereren. Daardoor kan de hoogspanningsbatterij bij zo’n snellaadstation in slechts 30 minuten worden opgeladen.

RESERVEER JOUW BMW IX3

Als je zeker wilt zijn van een productieplaats kun je voor 1.500 euro een BMW iX3 reserveren. Overigens hoef je niet bang te zijn dat je van gedachten verandert: de reservering kan altijd geannuleerd worden. De aankoopprijs is nog niet bekend, maar zal wellicht rond de 70.000 euro liggen. De productie start in de 2e helft van 2020 bij BMW Brilliance Automotive joint venture in Shenyang, China.

VERWACHTE SPECIFICATIES

  • Het concept is uitgerust met een 70 kWh accu, verwacht wordt dat het productiemodel een accu van 75 kWh heeft.
  • 400 kilometer actieradius (WLTP)
  • 200 kW elektromotor
  • 150 kW snellaadcapaciteit
  • Minimaal één model achterwiel aangedreven en voorzien van een 75 kWh accupakket: de sDrive75.
BMW iX3 - achterkant

Bron: elektrischeauto.nl

BMW IX3: WAT WETEN WE AL?

Recent Content