BMW CS Vintage Concept is een bijzonder kind


De BMW E9 hielp het Duitse merk aan hun faam voor sportieve auto’s. Met name de 3.0 CSL deed het goed in de motorsport en Giovanni Michelotti zette een onvergetelijk staaltje designkunsten neer. Tijd voor een hommage. BMW CS Vintage Concept is een bijzonder kind

Designtalent David Obendorfer komt met een moderne interpretatie van de E9 (met een knipoog naar voorganger 2000C/CS) op basis van de 6-Serie, zonder de auto vol te hangen met allerlei tierelantijnen. Zowel van buiten als van binnen is het ontwerp zelfs minimalistisch te noemen, maar heeft voldoende luxe om comfortabel te kunnen rijden. Mocht BMW de auto in productie nemen als limited edition, bijvoorbeeld.

De “nieren”, karakteristieke haaienneus met de vier koplampen en de bootachtige carrosserielijnen van het origineel zijn behouden gebleven, en toch is Obendorfer erin geslaagd het geheel een futuristische uitstraling te geven. De koplampen zijn nog uitgerust met LED (laserlicht is misschien iets te veel van het goede), maar zijn niet overdreven aanwezig. Ook de achterlichten zijn eenvoudig, klein en strak. Hij heeft een gek mondje en een iets te lange kont, wat tegelijkertijd wel charmant is.

De BMW CS vintage concept is van binnen precies wat ik van een auto verwacht. Alleen het hoognodige is zichtbaar. De vier klokken voor de neus van de bestuurder zijn kleine TFT-schermen, waarvan twee vrij te programmeren zijn. De centrale monitor is voor navigatie en infotainment, maar als je daar even geen zin in hebt, klapt het geheel onzichtbaar op voor een mooi, strak houten dashboard. Om de auto niet te spartaans te maken, zijn de stoelen en deurpanelen bekleed met handgestikt leer.

Bron

BMW CS Vintage Concept is een bijzonder kind.

Recent Content