BMW BRENGT VERSNELT EV’S OP DE MARKT


BMW kondigde vandaag aan dat het de plannen voor elektrische auto’s met twee jaar zal versnellen. Ze hebben recentelijk nieuwe concepten voor elektrische voertuigen onthult, met daarin de nieuwste EV-technologie. BMW BRENGT VERSNELT EV’S OP DE MARKT.

EV’S IN 2023

Op het NEXTGen-evenement in München, zei de Duitse autoconstructeur dat het nu van plan is om 25 geëlektrificeerde modellen te hebben in 2023 – twee jaar eerder dan gepland.

Harald Krüger, CEO van BMW, vertelde over deze aankondiging:

“We gaan een tandje bij schakelen in de overgang naar duurzame mobiliteit, waardoor ons bedrijf beter is voorbereid op de toekomst. De afgelopen twee jaar hebben we consequent beslissingen genomen die hier nu tot leiden. Zo zullen we tegen 2021 onze verkoop van elektrische voertuigen verdubbeld hebben ten opzichte van 2019. We zullen in 2023 al 25 EV’s aan kunnen bieden – twee jaar eerder dan oorspronkelijk gepland. We verwachten een steile groeicurve tegen 2025: de verkoop van onze EV’s zou elk jaar met gemiddeld 30 procent moeten stijgen. ”

BMW had sinds de lancering van de i3 in 2013 geen nieuw volledig elektrisch voertuig uitgebracht. Echter, nu is het van plan om de komende jaren een reeks nieuwe volledig elektrische voertuigen uit te brengen.

PROTOTYPEN & NIEUWE MODELLEN

Zo hebben ze de Mini Electric tegen het einde van het jaar op de planning staan. Ook zal de  BMW iX3, een volledig elektrische SUV, volgend jaar in de verkoop zal gaan. De BMW i4, een volledig elektrische sedan, en de BMW iNEXT, een volledig elektrische cross-over, worden ook in 2021 op de markt gebracht.

Eerder dit jaar onthulde BMW de nieuwste iX3-, i4- en iNext prototypen voor EV’s tijdens de wintertests. Belangrijk wel, is dat BMW het heeft over 25 “geëlektrificeerde” modellen. Dit omvat dus ook plug-in hybrides, die nog steeds een belangrijk onderdeel zijn van de elektrificatie plannen van het merk.

Met de vijfde generatie elektrische aandrijflijntechnologie kan BMW dezelfde serie auto’s produceren met verschillende aandrijflijnen (volledig elektrisch, benzine of plug-in hybride), op dezelfde productielijn.

Samen met de aankondiging van de versnelling van zijn elektrificatie plannen , onthulde BMW ook drie nieuwe elektrische conceptenvoertuigen tijdens het ‘NEXTGen’-evenement – de Vision M NEXT, Power BEV 5e Gen & Motorrad Vision DC Roadster.

Bron: elektrischeauto.nl

BMW BRENGT VERSNELT EV’S OP DE MARKT.

Recent Content