BMW 4 Serie Cabrio is officieel


Bij onze zuiderburen werd onlangs al een accessoirefolder met foto’s van de nieuwe 4 Serieonline gezet, nu heeft BMW zelf het doek van de nieuwste cabriotelg getrokken. BMW 4 Serie Cabrio is officieel.

Zoals eigenlijk iedereen al verwachtte heeft BMW wederom niet voor een softtop gekozen, maar een metalen klapdak dat uit drie delen bestaat. constructies die auto’s doorgaans niet bepaald mooier maken, maar BMW lijkt hier nog redelijk weg te komen. Wellicht omdat de hoogte niet meer dan 1 cm toenam ten opzichte van zijn coupébroertje. Ook is hij 2 dB stiller geworden dan zijn voorganger. Het dakje elektronisch openen neemt overigens 20 seconden in beslag, en kan tot een pussysnelheid van 18 km/u.

De motoren

Bij de start is de 4 Serie Cabrio leverbaar met drie turbomotoren (atmosferisch is uit den boze), allen standaard gekoppeld aan een zesversnellingsbak waar handmatig in geroerd mag worden. De achttrapsautomaat is optioneel. Dit zijn de voorlopige modellen:

BMW 435i Cabrio: 3.0-liter zescilinder met 306 pk/400 NmBMW 428i Cabrio: 2.0-liter viercilinder met 245 pk/350 NmBMW 420d Cabrio: 2.0-liter viercilinder met 184 pk/380 Nm

In het design heeft BMW opnieuw de zogenaamd Air Breathers (wielkasten) en Air Curtains verwerkt om de luchtweerstand te verminderen. Wijkt allemaal niet veel af van de 4 Serie met vast dak. In het interieur heeft BMW uiteraard wel voor een aantal cabriospecifieke elementen gezorgd, zoals een windschermpje en ‘Air Collar’ nekverwarming in de stoelen. Vergelijkbaar met de luchtshawl van Mercedes. Ook de rolbeugels die bij een naderende koprol in 200 ms omhoog schieten en een schedelbasisfractuur of twee helpen voorkomen zijn aanwezig.

Kun je er nog wat in kwijt? Ja, met gesloten heb je 370 liter bagageruimte, iets dat tot 220 liter wordt gereduceerd als het dak zich opvouwt. BMW heeft daar overigens nog een noviteit genaamd ‘Load Assist’ aan toegevoegd. Hierbij draait en herpositioneert een elektro-hydraulische systeem het opgevouwen klapdak, waardoor je de kofferbak beter schijnt te kunnen benutten.

Nederlandse prijzen voor de 4 Serie Cabrio zij nog niet bekend, en mocht je hem graag in het echt willen zien: de onthulling vindt volgende maand plaats tijdens de Los Angeles Motor Show.

Bron

BMW 4 Serie Cabrio is officieel.

Recent Content