BMW 4 REEKS GRAN COUPÉ


De vijfdeursvariant van de tweedeursvariant van de vierdeursvariant van de 3 Reeks staat ook te blinken op het autosalon van Genève. En stiekem, is het best een heerlijk ding. BMW 4 REEKS GRAN COUPÉ.

Als je de inleiding niet helemaal kan volgen, sta ons toe om het verhaal kort te schetsen. De 4 Reeks Gran Coupe die in Genève staat is een vijfdeurs afgeleid van de 4 Reeks Coupé. Die 4 Reeks Coupé is dan weer de tweedeursvariant van de BMW 3 Reeks, een wagen met – jawel – vier deuren. Stellen dat BMW het lichtjes ingewikkeld maakt is dan ook een understatement van jewelste.

De wagen zelf dan, die is een stuk strakker gelijnd dan de 3 Reeks. Zeker door de lagere dak- en rijhoogte toont de 4 reeks Gran Coupe bijna zo imposant als zijn grotere broer, de 6 Reeks Gran Coupe. Zeker met M-pakket staat hij garant om linkerbaanvakklevers te schrikken.

GEEN VERRASSINGEN

Geen verrassingen in het motorenpalet want zoals verwacht werden de bekende 2 liter-viercilinders en de sterkere zes-in-lijns gewoon overgedragen. De benzine-instapper is de 420i die je 184 pk kan bieden, dieselen kan je ook vanaf de 418d (143 pk) met een normverbruik van 4,5 liter per 100 km. De topper van het gamma is de 435i met 306 pk, performantere diesels zoals de 430 en 435d volgen ongetwijfeld zo snel mogelijk.

Je buur jaloers maken doe je vanaf 36.500 euro voor de 420i. Betaal je 200 euro meer dan heb je een 418d. xDrive-vierwielaandrijving is enkel beschikbaar op de 428i en de 420d.

Bron

BMW 4 REEKS GRAN COUPÉ.

Recent Content