BMW 2 Serie doet de 1 Serie coupé verbleken


BMW lijkt de smaak te pakken te hebben wat betreft de even cijfers. Ruilden we onlangs nog de 3 Serie coupé in voor een 4 Serie. Nu is het de beurt aan de kleinere 2 Serie die de 1 Serie coupé uitzwaait. BMW 2 Serie doet de 1 Serie coupé verbleken.

Eleganter en meer in evenwicht
De 2 Serie coupe moet net als de 4 Serie een stukje hoger op het plan staan dan zijn vijfdeurs broertje. Ten opzichte van de ‘oude’ 1 coupé is de 2 Serie dan ook een stuk langer en breder terwijl het front en de achterzijde anders zijn vormgegeven. Designelementen als de driedimensionale grille, aangepaste, priemende koplampen en de L-vormige achterlichtunits toveren de 2 Serie om tot een meer elegante en evenwichtigere verschijning dan zijn voorganger.

Veel van hetzelfde

Een lichte teleurstelling is het interieur. Het dashboard is identiek aan dat van de 1 Serie en enkel het stuurwiel is van een ander type. Desalniettemin is het een keurig in elkaar stekend geheel dat chique en zakelijk oogt. BMW belooft meer been- en hoofdruimte achterin de auto, al zal het op dit gebied zeker geen ruimtewonder zijn. Ook de inhoud van de bagageruimte groeide met twintig liter naar een keurig totaal van 390 liter.

Launch control
Uiteraard staat rijplezier bovenaan bij het merk dat Freude Am Fahren al tig jaren goed onder de knie heeft. Met een 50:50 gewichtsverdeling en achterwielaandrijving is de basis in elk geval goed. Nieuw is het op de M235i aanwezige Launch Control. In combinatie met de achttraps automatische transmissie, zorgt dit voor een maximale versnelling vanuit stilstand.

M235i
Uiteraard zijn we bij BMW aan het goede adres voor een paar smeuïge motoren. De instap benzine zal bestaan uit de 220i. Deze krijgt een vermogen mee van 184 pk die geperst worden uit een 2.0 twin-turbomotor. De enige zescilinder en daardoor meest begeerlijke 2 zal de M235i zijn. Deze levert een vermogen van 326 paarden die voort komen uit een 3.0 Twinturbo motor. Een heerlijk raspaardje die de oude 1M zal vermorzelen. Zeker in combinatie met de razendsnelle achttraps automaat.

Potente dieselmotoren, lage bijtelling

Dieselliefhebbers worden eveneens op hun wenken bediend. De instapdiesel is een 218D die een vermogen levert van 143 pk. De sterkere 220D is de versie die je moet hebben als 20% bijtelling is gewenst. Met een vermogen van 184 pk en een achttrapsautomaat kun je zelfs in 2014 genieten van het lagere bijtellingstarief. De sterkste diesel betreft de 225D. Deze levert 218 pk aan de achterwielen en dat zal zeker zorgen voor uiterst aansprekende prestaties.

De nieuwe BMW 2 serie is verkrijgbaar vanaf € 37,700,- voor de 218D. De begeerlijke M235i kan vanaf het eerste kwartaal 2014 voor € 59.500,- de jouwe zijn.

BMW 2 Serie doet de 1 Serie coupé verbleken.

Recent Content