BMW 2 Serie Cabrio: dakloos met 326 pk


Nog even en je kunt de BMW 2 Serie ook zonder dak over het asfalt jagen, want de Duitsers hebben eindelijk de eerste officiële beelden van de cabrio-versie vrijgegeven. BMW 2 Serie Cabrio: dakloos met 326 pk.

De cabrioversie zat er al een tijdje aan te komen. We spotten de 2 Serie Cabrio namelijk al een keer terwijl hij uitgeknepen werd op de Nürburgring, terwijl ook Theophilus Chin een jaar geleden al met een eigen ontwerp kwam. De compacte cabriolet is nu officieel en beleeft zijn echte primeur op de Autosalon van Parijs, begin oktober. Vervolgens staat-ie vanaf 28 februari 2015 bij de dealer.

De 2 Serie Cabrio heeft veel weg van de Coupé-versie en dat is ook niet zo vreemd, want BMW geeft aan dat beide modellen tegelijk zijn ontwikkeld. De 220i en 220d gelden met respectievelijk 184 en 190 pk als instappers. De diesel-versie is leverbaar in combinatie met de 8-traps Steptronic transmissie en is dan leverbaar met 20 procent bijtelling. De topversie is en blijft de BMW M235i Cabrio, die 326 pk uit zijn TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn-blok haalt.

De cabrio krijgt een stoffen kap, die je in 20 seconden elektrisch moet kunnen openen. Ook terwijl je rijdt, zo lang je maar niet harder dan 50 kilometer per uur rijdt. De stoffen kap moet de BMW een klassieke cabrio-uitstraling geven, terwijl je dankzij de isolerende binnenbekleding niet al teveel last zou moeten hebben van windgeruis. BMW 2 Serie Cabrio: dakloos met 326 pk.

Recent Content