BMW 2-REEKS ACTIVE TOURER MET VOORWIELAANDRIJVING


Net als Renault met de Twingo haalt BMW wat door elkaar bij de voorstelling van hun nieuw model. De 2-Reeks Active Tourer komt er met voorwielaandrijving en driecilinders. Wie dus heimwee heeft naar een ouderwetse BMW zescilinder, koopt twee Active Tourers en parkeert ze achterwaarts op de oprit. BMW 2-REEKS ACTIVE TOURER MET VOORWIELAANDRIJVING.

BMW heeft lang gewacht met het introduceren van een monovolume in het gamma, de 2 Reeks Active Tourer is nog niet helemaal een MPV maar komt toch al dichter in de buurt dan de X5 of de 5 Gran Turismo. De BMW 2-serie Active Tourer is 4,34 meter lang, 1,80 meter breed en 1,56 meter hoog. De bagageruimte bedraagt 468 liter, met neergeklapte achterbank wordt dat 1.510 liter. En terwijl Mercedes met de A-klasse astapt van het eivormige concept, gaat BMW nu de B-klasse te lijf met deze 2 Reeks Active Tourer.

DRIE CILINDERS

Onder de motorkap vinden we als basismotor een 1.5 driecilinder met turbo in de 218i Active Tourer, die je ook kent van de nieuwe Mini Cooper. Ook bij BMW heeft deze motor 136 pk, hij verbruikt hier 4,9 l/100 km en heeft een uitstoot van 115 g/km. Van bij de introductie is er ook de 225i Active Tourer, die krijgt een 2.0 turbo met 231 pk en heeft een verbruik van 6 l/100 km, een CO2-uitstoot van 139 g/km. Met deze motor haal je een topsnelheid van 235 km/u en rijd je in 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u, niet slecht voor een monovolume. Dieselaars komen ook aan hun trekken met de 218d Active Tourer (2.0l, 150 pk en 330 Nm, 4,1 l/100 km en 109 g/km CO2).

VOORWIELTRACTIE

BMW kiest voor het platform van de MINI voor deze 2 Reeks Active Tourer, in tegenstelling tot de 2 Reeks Coupé waarmee hij de naam deelt. Daardoor krijgt hij de beschikking over voorwielaandrijving, iets waar echte BMW-liefhebbers niet voor te vinden zijn maar die hadden toch al afgehaakt toen ze de vormgeving zagen. De 2 Reeks Active Tourer is de eerste BMW met voorwielaandrijving, dat kan tellen. Wie deze wagen wil maar toch niet voor voorwielaandrijving valt, wacht best op de xDrive-versies die er later aankomen.

Ook later zijn de M-pakketten die de wagen een sportiever uiterlijk kunnen geven. Daarbij horen 17″ of 18″ wielen, verlaagde ophanging, sportstuur en sportstoelen en zelfs de Estoril Blue kleur, die je enkel op een M3 zou verwachten.

BMW presenteert de 2 Reeks Active Tourer aan het grote publiek in Genève, aan het eind van de zomer staat hij bij de dealers. Exacte prijzen wil BMW nog niet kwijt, al zouden die richting 30.000 euro gaan.

Bron

BMW 2-REEKS ACTIVE TOURER MET VOORWIELAANDRIJVING.

Recent Content