BINNENKORT FERRARI-MOTOREN IN ALFA ROMEO’S


Alfa Romeo krijgt van CEO Sergio Marchionne nog één kans om zich te herpakken. Al vragen wij ons daar meteen bij af hoeveel kansen Alfa al kreeg. Want met twee modellen in het gamma krijg je weinig wapens om te vechten… BINNENKORT FERRARI-MOTOREN IN ALFA ROMEO’S.

Maar goed. Het is al goed nieuws dat Sergio Marchionne er niet gewoon een kruis over zet. Hij werkt al een paar jaar aan een relance plan voor Alfa, maar tot op vandaag hebben we daar bitter weinig van gezien. Maar hoe langer hoe meer komen er details boven water die een deel van het plan verklappen.

Zo zou Ferrari haar motoren gaan uitlenen voor alle grotere Alfa Romeo modellen – de Guilietta en MiTo moeten daarvoor plaats ruimen. Daarbij denken we niet alleen aan de V6 motoren, maar ook aan eventueel vergaarde hybride techniek.

Tussen dit en 2018 wil Alfa Romeo zeven nieuwe modellen lanceren. Nu. Wij willen het eerst zien en dan geloven. Maar laat ons ervan uitgaan dat ze er effectief komen, dan mogen we ons gaan verwachten aan grote achterwielaangedreven sedans envierwielaangedreven SUV’s. Die eerste groep moet het vooral opnemen tegen gevestigde Duitsers van de wereld (BMW 3, Mercedes E,…). Dat wil zeggen dat die Alfa sedans steeds meer zullen delen met de Maserati Ghibli en Quattroporte.

De manier waarop Alfa Romeo die zeven nieuwe modellen wil gaan verkopen is via het huidige Jeep netwerk dat vandaag 1.700 dealers telt. Nog steeds slechts de helft van wat BMW kan voorleggen met haar 3.200 dealers.

Bron

BINNENKORT FERRARI-MOTOREN IN ALFA ROMEO’S.

Recent Content