BEVESTIGD: ER KOMT EEN ELEKTRISCHE BMW 1 SERIE!


De geruchten waren er al langer, maar Robert Irlinger, hoofd van de BMW i-divisie, bevestigde het nu: er komt een elektrische variant van de 1 Serie. BEVESTIGD: ER KOMT EEN ELEKTRISCHE BMW 1 SERIE!

LEVERBAAR OP KORTE TERMIJN

Zoals in diezelfde geruchtenstroom al te horen was, is het de bedoeling dat de elektrische 1 Serie – of i1 – al in 2021 op de markt verschijnt. Voordat het de beurt is aan de i1, komen eerst nog de iX3, de i4 en de iNEXT in de showroom te staan. Tegen 2023 wil BMW maar liefst 12 volledig elektrisch auto’s en 13 plug-in hybride modellen aanbieden.

FLEXIBEL PLATFORM BIEDT KANSEN

Volgens Irlinger zorgt de flexibele architectuur die ze toepassen ervoor dat het relatief makkelijk is om betaalbare en kleine elektrische auto’s te ontwikkelen. Het BMW 1 serie platform wordt overigens al gebruikt voor een elektrisch model: de MINI Cooper SE.

VISUEEL DEZELFDE

Qua uiterlijk zal er erg weinig verschil zijn tussen de 1 serie met een verbrandingsmotor en de i1. Denk aan kleine details, zoals een andere grille en enkele badges. Jammer genoeg is dat ook meteen het enige wat we al echt weten over de i1. Op dit moment wordt niets bevestigd, noch ontkend over vermogens, laadtijden en actieradius. We kunnen niet eens zeggen of hij over voorwiel-, achterwiel- of vierwielaandrijving zal beschikken.

BEVESTIGD: ER KOMT EEN ELEKTRISCHE BMW 1 SERIE!

 

Recent Content