Bentley SUV gaat officieel in productie!


Het hoge woord is eruit bij Bentley. “De SUV heeft groen licht gekregen” aldus de luxisten uit Crewe. Bentley SUV gaat officieel in productie!

De SUV-concept die Bentley in maart vorig jaar aan de wereld toonde was regelmatig mikpunt van hoon en kritiek. Het kwam er vooral op neer dat het een monstruositeit van een auto was. Juk. Maar de Bentley-designers beloofden beterschap, want die high-end SUV moest er sowieso komen. Immers, niets verkoopt zo lekker in het topsegment als een luxe PC Hoofttractor. Vraag maar aan Porsche.

Vandaag was er een bijeenkomst op Bentley HQ in Crewe waar zowel de Britse premier David Cameron als Volkswagen Group-voorzitter Martin Winterkorn aanwezig waren. De definitieve komst van de SUV betekent namelijk 1.000 extra banen, en dat is altijd reden voor een feestje. Ook wordt er door Bentley 931 miljoen euro in het project gestoken.

Wat er onder de kap komt te liggen? Daarover laat Bentley zich niet uit, maar toen de EXP 9 F vorig jaar in Geneve werd onthuld lag er een 600 pk/800 Nm sterke 6.0 liter twin turbo W12 onder de kap. Ook zou er optioneel een 4.0 liter twin turbo V8 met 500 pk beschikbaar komen. En tijdens de Beijing Motor Show kwam Bentley met een V6 plug-in hybrid als 3e aandrijflijn op de proppen. En laten we de dieseloptie vooral niet uitsluiten.

Bentley zegt dat de SUV in 2016 op de markt zal komen.

Bron

Bentley SUV gaat officieel in productie!

Recent Content