Bentley komt met vierdeurs coupe in 2018


Een concurrent voor de Mercedes CLS63 AMG en BMW M6 Gran Coupe zou Bentley moeten helpen aan een stukje extra marktaandeel. In 2018 zou de vierdeurs coupe rond moeten rijden. Bentley komt met vierdeurs coupe in 2018.

Na de destijds nogal schokkende aankondiging van de Bentley SUV die in 2015 op de markt gaat komen, bereiken ons nu signalen dat er een vierdeurs coupé in de maak is die onder de huidige modellijn gepositioneerd gaat worden. Deze auto zou moeten gaan concurreren met de CLS63 AMG en de M6 Gran Coupe.

De auto zou ongeveer 4,8 meter lang worden, net zo groot als de Continental GT maar dan dus met twee extra deuren. De nieuwe Bentley zou gebouwd moeten worden op het MSB platform, hetzelfde platform waar ook de nieuwe Panamera in 2015 op komt te staan. Porsche zal ook de nieuwe generatie V-motoren ontwikkelen voor de Volkswagen groep, waarbij verwacht wordt dat dat voor Bentley een 3.0 V6 en een daarvan afgeleide 4.0 V8 zal opleveren. De MSB structuur geeft daarnaast de mogelijkheid om zowel achterwiel- als vierwielaangedreven versies te realiseren. De MSB structuur zou in de toekomst ook als basis kunnen gaan dienen voor de Mulsanne, Azure, Brooklands en Contintal GT III. die laatste zou door het gebruik van dit nieuwe platform tot 450 kilogram (!) lichter moeten kunnen worden.

Wilt u een ultiem horrorscenario? Het MSB platform biedt plaats aan een enorm brede range motoren, van W12 tot viercilinders. Kunt u zich er iets bij voorstellen, een viercilinder Bentley? Wij ook niet en het zal voorlopig ook niet gebeuren maar toch, het idee… Een naam voor de nieuwe vierdeurs coupé wordt nog niet genoemd, hebben jullie ideeën?

Bron

Bentley komt met vierdeurs coupe in 2018.

Recent Content