Bentley geeft Continental GT V8 een “S”


Sneller, Sportiever en Supercool!

De Bentley Continental GT V8 had al een hele hoop vermogen, maar dit kan natuurlijk altijd meer. Even met de computer spelen en voilá: er wordt 528 pk in plaats van 507 pk geleverd door de 4,0-liter V8. De koppel steeg met 20 Nm naar 680 Nm. Op een auto van dik twee ton is dit een knappe verbetering. Bentley geeft Continental GT V8 een “S”.

Wonderbaarlijk genoeg zien we dat extra vermogen niet ten koste gaan van het brandstofverbruik / CO2-uitstoot. Aan de achttrapsautomaat werd niets veranderd en ook de automatische cilinderuitschakeling werkt nog steeds hetzelfde.

Het onderstel, dat met 1 centimeter is gezakt, staat straffer afgesteld door stijvere veren en stabilisatorstang. Hierdoor moet de auto beter sturen en minder rollen. Ook de aerodynamica in de vorm van een splitter, sideskirts en diffuser moeten hieraan bijdragen door te zorgen dat er vooraan minder lift ontstaat.

Hoe laat dit alles zich vertalen naar de prestaties? De sprint van 0 naar 100 km/u is nu 0,3 seconden sneller (4,5 sec. voor de coupé en sec. 4,7 voor de cabrio) en de topsnelheid is toegenomen met 6 km/u (coupé 309 km/u, cabrio 308 km/u).

De prijzen zijn nog niet bekend, maar mocht je nog een leuke erfenis hebben liggen, dan kun je de Continental V8 S – als GT of GTC – vanaf nu bestellen. De nieuwe Bentley Continental V8 S wordt in ons land vanaf begin 2014 leverbaar via Bentley Leusden.

Bron

Bentley geeft Continental GT V8 een “S”.

Recent Content