Bentley Continental GT Speed Convertible: ‘s werelds snelste open vierzitter.


De Detroit Auto Show is altijd goed voor het nodige spektakel. Eén van de grote eyecatchers was de nieuwe Bentley Continental GT Speed Convertible, de bijzonder krachtige en sportieve topuitvoering van de open Continental GT-reeks. Bentley Continental GT Speed Convertible: ‘s werelds snelste open vierzitter.

Meer vermogen, strakker onderstel, extra sportieve accenten

De vierpersoons cabriolet is uitgerust met een 6,0 liter W12 motor met twee turbo’s. Zelfs een leek zal begrijpen dat dit goed is voor een karrenvracht aan pk’s. 625 pk (460 kW) om precies te zijn en een koppel van 800 Nm dat over een breed toerengebied (tussen 2.000 en 5.000 tpm) wordt geleverd. De grote, bijzonder exclusieve cabrio haalt een topsnelheid van 325 km/u waarmee hij op dit moment ’s werelds snelste vierpersoons cabriolet is. Voor de sprint van 0-100 km/u heeft de Brit niet meer dan 4,4 seconden nodig. Om te zorgen dat het slagschip ook naar behoren de bocht door gaat, heeft Bentley het onderstel van de auto met 10 mm. verlaagd. De luchtvering is sportiever afgesteld en ook de Servotronic stuurinrichting en het ESP (met een speciale Dynamic Mode) zijn ingesteld op sportiever bochtenwerk. Versterkte stabilisatoren en standaard vierwielaandrijving moeten het feest compleet maken.

Met enkele subtiele touches laat Bentley zien dat het hier om een nog specialere uitvoering van de standaard al niet bepaald doorsnee Continental GT Convertible gaat. De GT Speed is voorzien van een speciale grille, 21 inch lichtmetalen velgen, extra sportieve uitlaten en een speciaal met zwarte accenten afgewerkte motorruimte. Binnenin worden bestuurders verwend met onder andere een standaard premium infotainmentsysteem én afwerking in Mulliner stijl. Normaal gesproken maakt dit deel uit van een personalisatieprogramma maar op de GT Speed is dit standaard. Het interieur kenmerkt zich door leren bekleding met diamantpatroon en speciale aluminium afwerking van het dashboard. Een andere afwerking, bijvoorbeeld met hout of carbon, is ook beschikbaar.

Vanaf deze zomer leverbaar

Ook de Continental GT Speed Convertible is een cabriolet voor het hele jaar. De elektrisch bedienbare softtop is getest bij temperaturen tussen -30 en 50 graden Celsius. Wie op koudere dagen open wenst te rijden, beschikt standaard over nekverwarming. Terloops meldt Bentley tussen al het geweld door dat de auto 15% zuiniger is dan zijn voorganger waardoor het gemiddelde verbruik nu uitkomt op 14,9 l/100 km. De GT Speed zal in ieder geval niet zuiniger zijn. De auto wordt deze zomer in Nederland verwacht. Mocht u benieuwd zijn naar de prijs: deze is nog niet vrijgegeven. Maar rekent u maar op een prijskaartje tussen de € 325.000 en € 350.000.

Bentley Continental GT Speed Convertible: ‘s werelds snelste open vierzitter.

Recent Content