BENTLEY BENTAYGA HYBRID HEEFT EEN NEDERLANDS PRIJSKAARTJE


In maart 2018 werd de Bentley Bentayga Hybrid al voorgesteld, maar verder kwamen er niet veel bijzonderheden naar buiten. Tot nu. Met de Europese lancering deelt Bentley niet alleen alle details, maar laten ze ook weten wat hij moet kosten. De basisprijs in Europa komt op 141.100 euro. In Nederland moet je natuurlijk nog wat meer neertellen: hier starten de prijzen bij 182.473 euro. BENTLEY BENTAYGA HYBRID HEEFT EEN NEDERLANDS PRIJSKAARTJE.

VOORDELIGE BENTLEY

De Bentayga Hybrid is dankzij zijn lage CO2-uitstoot (79 g/km) nog relatief goedkoop. De Bentayga V8 met dieselmotor kost namelijk minimaal ruim 220.000 euro. Voor de benzineversie betaal je nog eens minimaal 10.000 euro extra.

Voor deze ruim 180.000 euro krijg je een 3 liter V6 en een elektromotor die 128 pk en 400 Nm krachtig is. De combinatie is goed voor 449 pk en 700 Nm. De Bentayga Hybrid heeft dan ook maar 5,5 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te gaan. Ook over de topsnelheid valt niet te klagen: 254 km/u. Minder indrukwekkend zijn het aantal kilometers die hij elektrisch kan afleggen. Daar moet je het doen met een schamele 39 kilometer. Niet dat je snel stil komt te staan, met benzine erbij kan je ongeveer 750 kilometer rijden.

KEUZE UIT DRIE RIJPROGRAMMA’S

De Bentley Bentayga Hybrid biedt je keuze uit drie rijprogramma’s: EV Drive voor een volledig elektrische aandrijving, Hybrid Mode, waarbij de samenwerking tussen de benzine- en de elektromotor zo efficiënt mogelijk verloopt en Hold Mode, dan wordt de elektrische energie bewaard voor de laatste kilometers. Fijn als je eindbestemming in een stad ligt.

De Bentayga Hybrid is slechts de eerste stap in Bentley’s elektrische toekomst. Tegen 2023 hebben ze van elk model ook een variant met elektrische aandrijfvorm.

BENTLEY BENTAYGA HYBRID HEEFT EEN NEDERLANDS PRIJSKAARTJE.

Recent Content