België plant flitsmarathon in april.


Beter goed gejat dan slecht bedacht: in navolging van de oosterburen organiseert België in april een 24-uurs flitsmarathon. Voorafgaand hieraan kunnen burgers locaties opperen. België plant flitsmarathon in april.

De datum wordt nog geheim gehouden (misschien 1 april?), maar ergens in de komende maand worden alle registers opengetrokken op zowel snelwegen als secundaire wegen. Het volledige arsenaal aan controleapparatuur wordt die dag ingezet, zo meldt de Gazet van Antwerpen.

De motivatie voor de inspanningen van de federale en lokale politie laat zich raden: veiligheid. Overdreven snelheid speelt een rol in 30% van alle dodelijke ongevallen, aldus het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Hou hierbij wel in het achterhoofd dat hierbij ook andere factoren kunnen meespelen, alcoholgebruik bijvoorbeeld. Een 24-uurs blaasmarathon lijkt ons dan ook wat zinniger bij de drinkgrage zuiderburen (vooral met dit soort clowns). Misschien later.

Op voorspraak van de BIVV kan je locaties aangeven waar je graag een flitser ziet tijdens de marathon, op een compleet verlaten landweg zonder objecten om een flitser achter te verstoppen bijvoorbeeld. Ga dus snel naar www.ikflitsmee.be en kom door met die suggesties, zenne.

Bron

België plant flitsmarathon in april.

 

Recent Content