AVIAR BOUWT ELEKTRISCHE MUSTANG OP BASIS VAN TESLA


De retro-gekte houdt maar niet op bij de EV’s. Laatst schreven we al over de Britse startup Charge, die oude Ford Mustangs voorziet van een elektrische aandrijving. De Russische startup Aviar Motors doet het precies andersom. Aviar neemt als basis een Tesla Model S en voorziet die weer van een sterk op een Ford Mustang lijkende carrosserie. AVIAR BOUWT ELEKTRISCHE MUSTANG OP BASIS VAN TESLA.

Aviar R67

Het resultaat is dan ook redelijk bizar. De buitenkant van de Aviar R67 lijkt sprekend op dat van een Ford Mustang Fastback uit 1967 maar het interieur is weer heel modern. We herkennen aan de binnenzijde, waarbij we het nog even met computertekeningen moeten doen, duidelijk elementen van de Tesla Model S, zoals het display. Deze worden weer gecombineerd met luchtroosters uit de Mercedes A-klasse. De rest van het interieur past ook helemaal bij een moderne EV. Hier hadden de Russen kennelijk geen zin om een vleugje retro toe te voegen.

POWER GENOEG

De originele Ford Mustang, met name als je het over de Shelby-uitvoering hebt, was een auto met spierballen. Dat geldt ook voor de Aviar R67. De elektrische aandrijflijn van de R67 produceert zelfs nog ietsje meer power dan de Tesla aandrijving. De R67 heeft een elektromotor voor ieder wiel, en samen produceren deze motoren maar liefst 840 pk en een koppel van 967 Nm. Daarmee trek je bijna letterlijk de klinkers uit de straat want het 2180 kilo wegende voertuig sprint in slechts 2,2 seconden naar de 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt (begrensd?) 250 km/uur en de accu heeft een capaciteit van 100 kWh. Daarmee heeft de R67 een actieradius van om en nabij de 500 kilometer.

LOOK-A-LIKE

Aviar R67

In tegenstelling tot de Britse startup Charge zijn het chassis en de carrosserie dus niet van een originele Ford Mustang. De Russen hebben zich voor de carrosserie van de Aviar R67 laten ‘inspireren’ door de Ford Mustang. In feite is dit meer dan alleen inspiratie want ze hebben de Mustang eigenlijk gewoon nagetekend. Het chassis is een eigen ontwikkeling en is samengesteld uit koolstofvezel en aluminium. De carrosserie is vervaardigd van koolstofvezel. Het roestduiveltje, wat oldtimers zo vaak parten speelt, heeft hier dus erg weinig kans.

GELUID

Een echte Mustang herken je natuurlijk aan het geluid van de V8. Dat moet een elektrisch aangedreven variant ontberen. Maar niet helemaal. De Aviar R67 laat via de luidsprekers namelijk het geluid van een Shelby GT500 horen. Zo kun je, weliswaar kunstmatig, toch nog genieten van een V8-sound.

Bron: elektrischeauto.nl

AVIAR BOUWT ELEKTRISCHE MUSTANG OP BASIS VAN TESLA.

Recent Content