Autosporticonen – Toyota TS040 Hybrid


Toegegeven: bij autosporticonen denk je al snel aan legendarische bolides uit vervlogen tijden. Terecht, maar wij behandelen ook de iconen van de toekomst. In dat kader belichten wij graag de Toyota TS040 Hybrid. Deze Le Mans racer van het Japanse merk is zojuist onthuld. De LMP1-wagen, de hoogste klasse binnen Le Mans, heeft maar één doel: het al jaren dominerende Audi van de troon stoten. Autosporticonen – Toyota TS040 Hybrid.

Net als bij consumentenauto’s is ook in de racerij het terugbrengen van het verbruik een hot topic. Moderne Le Mans wagens hebben dan ook geen brullende V12 meer die zorgt voor de aandrijving. Deze Toyota levert zijn vermogen op een wijze die wij kennen van het merk: het is een hybride. De 3,7 liter V8 wordt geassisteerd door twee elektromotoren. Deze combinatie van deze motoren is goed voor een vermogen van 1.000 pk in deze zeer lichte racer. De regels voor de 24 uur van Le Mans zijn verder uitgebreid en aangescherpt waardoor de wagens er dit jaar iets anders uitzien. De Toyota TS040 Hybrid is dan ook geen doorontwikkeling van de auto van vorig seizoen maar een compleet nieuw model. De visuele wijzigingen zitten voornamelijk aan de voorkant: de rechtop staande koplampen springen daarbij in het oog.

De auto ziet er veelbelovend uit en ook de coureurs die Toyota dit jaar inzet, zijn niet verkeerd. Alexander Wurz, Stéphane Sarrazin, Kazuki Nakajima, Anthony Davidson, Nicolas Lapierre en Sebastien Buemi zijn allen mannen met internationale (Formule 1) ervaring en/of voormalig winnaar van de legendarische 24-uur race. 

Autosporticonen – Toyota TS040 Hybrid.

Recent Content